eur:
393.27
usd:
367.32
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Balatonfűzfő már nem bűzlik

Balatonfűzfő térségében elviselhetetlen a hulladéklerakó szaga, ezért civil engedetlenségi mozgalomra készülnek - számolt be a jelenségről nemrégiben a Népszava. A város polgármestere azonban az InfoRádiónak részben cáfolta a híresztelést.

A lap szerint érthető a lakosok dühe, az Észak-balatoni Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft telepe miatt ugyanis már régóta szenvednek a környéken élők, ám hiába írják beadványok százait, vagy tiltakoznak, semmi sem történik.

Az InfoRádió az ügyben megkereste a város polgármesterét, aki elmondta:

már két hónapja nincs büdös, azelőtt viszont hosszú ideig az volt.

Marton Béla elmondta, hogy sok száz tiltakozó aláírást kaptak, amelyet eljuttattak a környezetvédelmi hatósághoz, aki munkáját elvégezte, de ennek ellenére továbbra is kapták a jelzéseket, hogy büdös van.

"Ahogy telt meg a hulladékfeldolgozó, úgy erősödött meg a kellemetlen szag" - magyarázta a polgármester.

Marton Béla hozzátette: az ügy miatt több lakossági fórumot is összehívtak.

A civil engedetlenségi mozgalom indítását is tervezték, amelyet a polgármester is támogatott volna, de arra eddig nem került sor.

Tavasszal az országgyűlési választási kampányban a fideszes Kontrát Károly államtitkár és a térség kormánypárti országgyűlési képviselője, Ovádi Péter is bejelentette: megoldást kell találni a helyzetre.

Balatonfűzfő polgármestere az InfoRádiónak elmondta:

most már a környező településeken sem érezhető a kellemetlen szag, és a lakossági panaszok is megszűntek, mivel a hulladékkezelés technológiája megváltozott.

A feldolgozott, érlelt komposztot, hulladékot a kamrában lehűtik, amely korábban hűtés nélkül került ki a depóniára, a depóniára kiszállítva pedig egy olyan anyag kerül a hulladékra, amely meggátolja a büdösségét - mondta a polgármester.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb személyt vettek őrizetbe Németországban Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×