eur:
387.11
usd:
356.55
bux:
68432.49
2024. május 23. csütörtök Dezső
Palkovics László oktatásért felelős államtitkár beszédet mond a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak ünnepélyes átadásán a Pesti Vigadóban 2018. január 8-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Palkovics László: elviekben egyetértünk az MTA-val, a megoldásokban nem

Bár kedden is tárgyalt egymással Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, illetve Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, továbbra sincs megegyezés a kutatási pénzek elosztási módjáról - erről Palkovics László nyilatkozott az InfoRádiónak.

Az innovációs és technológiai miniszter szerint továbbra sem közeledtek az álláspontok. "A mi elvi álláspontunk továbbra is az, hogy a magyar kutatás és innováció finanszírozási rendszerében egyértelmű szabályokat kell létrehozni" - hangsúlyozta Palkovics László.

"Senki nem akar elvenni senkitől semmit, csak arról van szó, hogy próbáljuk meg azokat a forrásokat, amelyekkel rendelkezünk, valamilyen formában fókuszálni.

A kiválóságok támogatása megmarad, az innováció és alapkutatás támogatását választjuk szét, ez a három elv. Elviekben ebben egyetértünk, csak a megoldásokban nem, úgyhogy folytatjuk a tárgyalásokat" - mondta a miniszter az InfoRádió kérdésére, amikor távozott az egyeztetésről.

mta.hu
mta.hu

A Magyar Tudományos Akadémia álláspontja szerint kis mértékben közeledtek az álláspontok a tárgyaló felek között. Az InfoRádió úgy tudja, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egy költségvetési alternatíva megfogalmazását kérte az Akadémia vezetésétől.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.23. csütörtök, 18:00
Prőhle Gergely
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukacs Intézet programigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×