INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 11. kedd
Tiborc, Zsuzsanna

palkovics lászló

lovász lászló

kutatás

Palkovics László oktatásért felelős államtitkár beszédet mond a Klebelsberg Képzési Ösztöndíjak ünnepélyes átadásán a Pesti Vigadóban 2018. január 8-án.

Palkovics László: elviekben egyetértünk az MTA-val, a megoldásokban nem

Bár kedden is tárgyalt egymással Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, illetve Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke, továbbra sincs megegyezés a kutatási pénzek elosztási módjáról - erről Palkovics László nyilatkozott az InfoRádiónak.

Az innovációs és technológiai miniszter szerint továbbra sem közeledtek az álláspontok. "A mi elvi álláspontunk továbbra is az, hogy a magyar kutatás és innováció finanszírozási rendszerében egyértelmű szabályokat kell létrehozni" - hangsúlyozta Palkovics László.

"Senki nem akar elvenni senkitől semmit, csak arról van szó, hogy próbáljuk meg azokat a forrásokat, amelyekkel rendelkezünk, valamilyen formában fókuszálni.

A kiválóságok támogatása megmarad, az innováció és alapkutatás támogatását választjuk szét, ez a három elv. Elviekben ebben egyetértünk, csak a megoldásokban nem, úgyhogy folytatjuk a tárgyalásokat" - mondta a miniszter az InfoRádió kérdésére, amikor távozott az egyeztetésről.

mta.hu
mta.hu

A Magyar Tudományos Akadémia álláspontja szerint kis mértékben közeledtek az álláspontok a tárgyaló felek között. Az InfoRádió úgy tudja, hogy Palkovics László innovációs és technológiai miniszter egy költségvetési alternatíva megfogalmazását kérte az Akadémia vezetésétől.

Nyitókép: Illyés Tibor

Kapcsolódó hang

Palkovics László: Továbbra sincs megegyezés az MTA-val
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018