eur:
393.75
usd:
365.49
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Trócsányi László igazságügyi miniszter (középen, háttal) expozét tart az alaptörvény hetedik módosításáról szóló javaslat vitájában az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. június 5-én.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Folytatja munkáját az Országgyűlés: a jövő évi költségvetés és bevándorlási különadó is napirenden lesz

Ezen a héten kezdi meg az Országgyűlés a jövő évi költségvetés, valamint az új adótörvények vitáját.

Ötnapos üléssel folytatja munkáját ezen a héten a Ház. Ma egyebek mellett a napirend előtti felszólalások, a napirend elfogadása valamint az interpellációk és a képviselői kérdések szerepelnek az Országgyűlés napirendjén.

A jövő évi adóváltoztatásokról, illetve az ezek között szereplő bevándorlási különadóról kedden kezdik meg a vitát a képviselők,

ám előtte olyan javaslatokat is megtárgyalnak, mint a belügyminiszter Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló indítványa, valamint a pénzügyminiszter szociális hozzájárulási adóról szóló előterjesztése.

Szerdán kezdi meg a Ház a 2019-es költségvetés 30 órás általános vitáját.

A 40 perces nyitóbeszédet az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács elnökének 30-30 perces felszólalása követi, majd a vezérszónoki és képviselői hozzászólások.

A büdzséről kezdett vitát csütörtökön is folytatják az Országgyűlésben, majd pénteken, várhatóan a kormány képviselőjének fél órás zárszavával ér véget. Még aznap megkezdi a Ház a 2019-es költségvetést megalapozó törvénymódosítások – öt órás időkerettel tervezett – általános vitáját.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×