eur:
392.14
usd:
366.61
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Brüsszel, 2016. december 7.Navracsics Tibor, az Európai Bizottság oktatásért, kultúráért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa sajtótájékoztatót tart az Európai Szolidaritási Hadtest megalakulását követően Brüsszelben 2016. december 7-én. A projekt célja, hogy a fiatalok könnyebben nyújthassanak segítséget a válsághelyzetekben és az utánuk következő helyreállításban. (MTI/EPA/Aris Oikonomou)
Nyitókép: Aris Oikonomou

Navracsics Tibor: kampánytémává válhat az uniós büdzsé is

Jelen pillanatban bizonytalannak tartja a 2021-től esedékes hétéves uniós költségvetés elfogadását a jövő év elejéig az oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős biztos.

Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában közölte: a büdzsé tervezetéről még csak most kezdődik a vita, de már korábban több tagállam vétóval fenyegetett. Hozzátette: néhány régi tagállam elveti az Európai Bizottság javaslatát az eddigi befizetések megemelését, amivel Brüsszel a brit kilépés, illetve a migrációs többletköltségeket pótolná.

Több közép-európai ország a kohéziós források tervezett csökkentését kifogásolja, több tagállam pedig a közös mezőgazdasági politika változását utasítja el.

Az uniós biztos azt mondta: ha a közösségi büdzsét nem sikerül 2019-ig elfogadni, akkor a migráció mellett a büdzsé keretszámai is az európai parlamenti választás kampánytémájává válhatnak, emellett veszélybe kerülhet a 2021-es források lehívása.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×