eur:
394.26
usd:
370.41
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Combino villamos közlekedik a Nagykörúton 2017. szeptember 12-én. Forgalomba állt a hatodik, FUTÁR-rendszerrel és a biztonságosabb utazást elősegítő fedélzeti kamerarendszerrel felszerelt Combino villamos. Az eszközök telepítése folyamatos, várhatóan 2018 tavaszára mind a 40 forgalomban lévő szerelvény megjelenik az utazástervezőben, és kamerával felszerelve közlekedik majd a Nagykörúton, illetve az 1-es villamos vonalán.
Nyitókép: Bruzák Noémi

Átépítik a villamossíneket a Nagykörúton

Szombattól egészen szeptemberig pótlóbuszok közlekednek Budapesten a nagykörúti villamosvonalak egy szakaszán, a körúton buszsávot alakítanak ki.

Az Oktogon és a Harminckettesek tere között elbontják a meglévő villamosvágányokat és a mostaninál modernebb vágányhálózatot építenek ki. A nemzetközi összehasonlításban is sűrűnek számító villamosforgalom jelentős terhelést jelent a vasúti pályára, a modernebb felépítmény viszont a későbbiekben szükségessé váló karbantartást a mostaninál gyorsabbá, egyszerűbbé teszi - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A kimaradó szakaszon pótlóbuszok fognak közlekedni, a zavartalan haladásuk érdekében a szokásoknak megfelelően a nagykörúton buszsávot alakítanak ki a külső forgalmi sávban az Oktogon és Pál utca közötti szakaszán, ezért irányonként csak egy sávot lehet használni.

  • A nyári villamospótlás első hétvégéjén, június 16-17-én az ideiglenes forgalmi rend kialakításakor az Oktogon és a dél-budai végállomások között végig pótlóbusz jár,
  • ezt követően a szerelvények a Széll Kálmán térről az Oktogonig, a dél-budai végállomásoktól pedig a Harminckettesek teréig járnak.
  • A pótlóbuszok az Oktogontól a Corvin-negyedig járnak.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×