eur:
389.4
usd:
362.55
bux:
68674.67
2024. május 8. szerda Mihály

Új módszerrel csap le a rendőrség a hazai autópályákon

Szolgálati helikopter és több motoros rendőr bevonásával a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság baleset-megelőzési és közlekedésbiztonsági célú fokozott ellenőrzést tartott az M5-ös és az M3-as autópályákon, valamint az M0-ás autóúton.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatósága Légirendészeti Szolgálat által biztosított rendőrségi helikopter közreműködésével, május 25-én, majd május 31-én 9 órától 12 óráig közlekedésbiztonsági akciót tartott az M5-ös és az M3-as autópályák Pest megyei szakaszán, valamint az M0-ás autóúton.

Az akcióban 12 motoros rendőr, 10 gépkocsizó járőr, 2 polgárőr és egy rendőrségi helikopter kétfős személyzettel vett részt.

A rendőri fellépés elsősorban az autópálya leállósávjának szabálytalan használatára, valamint a nehéz tehergépjárművekkel történő szabálytalan előzések számának visszaszorítására és a passzív biztonsági eszközök használatának ellenőrzésére irányult.

Az akció során 39 tehergépkocsi-sofőrrel szemben nehéz tehergépjárművel történt szabálytalan előzés, míg hat gépjárművezetővel szemben egyéb szabályszegés miatt helyszíni bírságot szabtak ki az egyenruhások. A légtérből végrehajtott forgalomellenőrzés ismét bizonyította hatékonyságát a szabályszegők kiszűrése és az intézkedések végrehajtása tekintetében - írja a police.hu.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×