eur:
394.35
usd:
369.26
bux:
66508.57
2024. április 25. csütörtök Márk
Járművek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Óriási a forgalom az M1-esen

Az M1-es autópályán szerdáról csütörtökre virradóan jelentősen megnőtt az átmenő forgalom nagysága. A gyorsforgalmi úton zajló, balesetveszélyes burkolthibákat javító munkálatokhoz kapcsolódóan emiatt két helyen is lelassult a forgalom a főváros felé vezető oldalon - közölte a Magyar Közút.

Az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán a szokásosnál is nagyobb a forgalom, több helyen is telítettek a sávok, az átmenő forgalom az átlagoshoz képest közel másfélszer nagyobb.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. folyamatosan végez az M1-es autópályán nagyobb volumenű beavatkozásokat, hogy a leromlott, balesetveszélyes szakaszokat a lehető legrövidebb időn belül kijavíthassa. A közlekedők két helyen számíthatnak munkavégzésre csütörtök délutánig a Budapest felé vezető oldalon, a 43-as és 45-ös, illetve a 31-es és 35-ös kilométerszelvények között, előbbi munkálatai 9, utóbbi esetében 3 napja zajlanak a munkálatok. Ezeken a helyeken a szokásosnál is erősebb forgalom miatt már szerda este és csütörtök kora reggel is érezhetően lelassult a forgalom, a közlekedők az M1-es autópálya Budapest felé vezető oldalán 30-60 perccel hosszabb menetidőre számíthatnak. Ezért a társaság javasolja, hogy aki teheti, az 56-os Tatabánya-Óváros és a 26-os herceghalmi csomópont között kerüljön az 1-es főúton, de már ott is élénk a forgalom, ahogy a többi alternatív útvonalon.

A közlekedők informálása érdekében az M1-es autópályán Hegyeshalomtól egészen Herceghalomig, a Budapest felé tartó oldalon valamennyi változtatható jelzésképű táblán torlódásra hívják fel a szakemberek a figyelmet, magyar és angol nyelven egyaránt.

Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Hamarosan a használt lakásokra is megjelennek az uniós energetikai elvárások

Az építőipar és a fenntarthatóság kapcsolata ellentmondásosnak tűnhet, de egyre nagyobb figyelmet kap az épületszektor teljes zöldítése. Hogy az új építések kapcsán mik a gyártói tapasztalatok, hogyan csökkenthető a karbonlábnyom, milyen felújítást érdemes elvégezni a lakóingatlanokon, arról a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciáján Kiss Gábor, a Metrodom Kivitelező ügyvezető igazgatójának, az IFK alelnökének moderálásában beszélgettek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×