eur:
394.39
usd:
370.08
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Szóltak, hogy drága a taxizás - lapszemle

Sajtóértesülés Karácsony Gergely és Toroczkai László szerepéről, számítás a lakásárak növekedéséről, felmérés a kórházi klinikai vizsgálatokról.

A Magyar Idők úgy értesült, hogy Karácsony Gergely jövőre mégis beül a parlamentbe, ha sem polgármester, sem főpolgármester nem lesz az önkormányzati választáson. A lap a Jobbik háza tájáról is szerzett egy információt: úgy tudja, hogy Vona Gábor emberei a lemondott vezető hatalmának részbeni megtartása érdekében Toroczkai László elnökségére készülve eltörölnék azt az elnöki vétót, amivel két éve kizárták a pártból a radikális alelnököket.

A Népszava még tegnap azt írta, hogy a főváros el akarja titkolni a Gazdasági Versenyhivatal állásfoglalását, amely szerint a hivatal nem támogatja a budapesti taxisok drasztikus áremelését. A lapban ma az olvasható, hogy a GVH szerint nem volt ilyen észrevételük. A Népszava viszont emlékeztet rá, hogy a versenyhivatal elnökhelyettese, Bak László február 21-én levelet küldött Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesnek és Dabóczi Kálmánnak, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának, amiben azt írja: ne emeljenek árat, mert a taxizás már most is nagyon drága a fővárosban.

A Világgazdaság szerint az európai uniós tendenciákhoz hasonlóan Magyarországon is csökken a klinikai vizsgálatok száma, de még így is elsők vagyunk a régióban. A legtöbb új vizsgálatot azonban már nem mi indítjuk, hanem Lengyelország - olvasható a lapban.

A Portfolio kiszámolta, hogy mekkora lakásár-növekedésnek kellene bekövetkeznie a Magyar Nemzeti Bank múlt héten bemutatott hitelezési jövőképének valóra válásához. A portál által elképzelhető legmagasabb hitelfelvételi arány és banki kockázatvállalás mellett éves átlagban 8-10 százalékkal kellene emelkedniük a lakásáraknak 2030-ig országosan, hogy bejöjjön a jegybank számítása.

A Pénzcentrum oldalán az olvasható, hogy a hosszú hétvége megkavarhatja az előre ütemezett bevásárlásokat. A portál utánajárt, hogy miként változik a legnagyobb áruházak nyitva tartása, és megnézte, hogy milyen akciókkal várják a boltok a grillezni vágyó vásárlókat.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×