eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Katonai tiszteletadás mellett, az államfő jelenlétében felvonják Magyarország nemzeti lobogóját az Országház előtti Kossuth Lajos téren a trianoni békeszerződés aláírásához kötődő nemzeti összetartozás napján, 2017. június 4-én.
Nyitókép: Mohai Balázs

Lezárják a Kossuth teret a parlament megalakulása napján

Az országgyűlési őrség úgy határozott, hogy május 8-án lezárja a Kossuth teret, az aznapi országgyűlés alakuló ülése miatt, de a korlátozás elvileg nem érinti az aznap estére meghirdetett ellenzéki tüntetést.

Az országgyűlési őrség által kihirdetett intézkedés szerint, amelyet elsőként az Index vett észre, május 8-án reggel hat órától a szükséges ideig, de legfeljebb 14 óráig lezárják a Kossuth teret egészen a 2-es villamos vonaláig. Az indokolás szerint a parlament alakuló ülésének a hivatalos programja kiterjed a térre is, és a megválasztott képviselők mellett több védett személy is részt vesz a rendezvényen.

„A területlezárás hiányában nem lenne biztosítható a hazai védett személyek, az országgyűlési képviselők, a rendszeresen érkező diplomáciai küldöttségek, illetve külföldi védett személyek szabad mozgása” - áll az indokolásban.

A döntés azért érdekes, mert május 8-án lesz egy újabb kormányellenes tüntetés, de délután öt órakor, így elvileg a lezárás ezt az időszakot már nem érint, viszont egy másik kezdeményezés már hajnalban élő láncot vonna a Parlament köré.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×