INFORÁDIÓ
2021. április 16. péntek
Csongor

parlament

alakuló ülés

előkészítés

Gulyás Gergely (Fidesz-KDNP) megválasztott képviselő távozik az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő, félbeszakított tárgyalásról az Országház Apponyi Albert-terméből 2018. április 24-én.

Váratlanul félbeszakadt az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalás - képgaléria

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

Félbeszakadt az Országgyűlés alakuló ülését előkészítő tárgyalás. A parlamenti pártok vezetői egy órát sem voltak bent az Apponyi Albert teremben, amikor kijött a Fidesz delegációjának egyik tagja, Gulyás Gergely és közölte az újságírókkal, hogy a megbeszélés rendben megkezdődött, de csak délután öt órakor folytatódik.

A kormánypárti politikus nem adott magyarázatot a történtekre, és a kérdések megválaszolása nélkül távozott. Vele egy időben az ellenzék politikusai átvonultak egy szomszédos terembe, magukra csukták az ajtót és értesülésünk szerint folytatják a tegnap megkezdett beszélgetést a parlamenti együttműködésükről.

Egyelőre nem tudjuk, hogy miért szakadt félbe a tárgyalás, amit eredetileg több órásra terveztek és az első szünetet csak délután fél egykor tartották volna.

A pártok a mandátumigazolást, az esküokmányok aláírását, az ülésrendet, a tisztségviselők megválasztását és a bizottsági rendszer kialakítását, tehát általában véve az Országgyűlés május 8-i alakuló ülését készítik elő.

A legnagyobb vita a bizottsági helyek elosztásáról szokott kirobbanni - lehetséges, hogy a kormánypártok javaslata elfogadhatatlan volt az ellenzék számára, ezért felálltak a tárgyalóasztaltól, hogy újra egyeztessék a stratégiájukat.

Nyitókép: Szigetváry Zsolt
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018