eur:
392.75
usd:
366.12
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Csoportkép készül a Michelin Guide Díjátadó Ünnepségen részt vevő séfek számára rendezett fogadáson a Belvárosi Piacon 2018. március 26-án. Több mint száz, Michelin-csillagos éttermet képviselő nemzetközi sztárszakács jelenlétében nyitották meg azt a rendezvénysorozatot, amelynek csúcspontjaként bemutatják a 2018-as európai Michelin-kalauzt és kiderül, hogy többek közt mely magyarországi éttermek érdemelték ki a világ egyik legjelentősebb gasztronómiai elismerését.
Nyitókép: Kovács Tamás

Lesz-e újabb Michelin-csillagos magyar étterem?

A világ legnagyobb presztízsű étteremkalauza, a Michelin ma Budapesten mutatja be az Európa városainak legjobb éttermeit felvonultató kiadványát. Egyúttal Magyarországon hirdetik ki az új Michelin-csillagokat, amiből várhatóan jut új a hazai éttermeknek is.

Hatalmas megtiszteltetés, hogy a magyar fővárosban tartják az európai étterem kalauz bemutatóját -- mondta az InfoRádiónak Jókuti András gasztronómiai szakember, a Világevő blog szerzője.

Az európa főbb városait felvonultató kiadványt ugyanis eddig csak egyszer mutatták be ünnepélyesen: tavaly, Brüsszelben - mondta a gasztroblogger. Ráadásul több mint száz Michelin-csillagos séf is érkezik a rendezvény kapcsán, és közülük legalább 25 három Michelin-csillagos séf is van. Az esemény azért is izgalmas, mert ők nem csak a hétfő esti rendezvényre jöttek, hanem már egy nappal előbb megérkeztek, és bemutatták nekik Budapest és Magyarország gasztronómiáját - mondta Jókuti András.

Budapest, 2018. március 26.
Csoportkép készül a Michelin Guide Díjátadó Ünnepségen részt vevő séfek számára rendezett fogadáson a Belvárosi Piacon 2018. március 26-án. Több mint száz, Michelin-csillagos éttermet képviselő nemzetközi sztárszakács jelenlétében nyitották meg azt a rendezvénysorozatot, amelynek csúcspontjaként bemutatják a 2018-as európai Michelin-kalauzt és kiderül, hogy többek közt mely magyarországi éttermek érdemelték ki a világ egyik legjelentősebb gasztronómiai elismerését.
MTI Fotó: Kovács Tamás
Budapest, 2018. március 26. Csoportkép készül a Michelin Guide Díjátadó Ünnepségen részt vevő séfek számára rendezett fogadáson a Belvárosi Piacon 2018. március 26-án. Több mint száz, Michelin-csillagos éttermet képviselő nemzetközi sztárszakács jelenlétében nyitották meg azt a rendezvénysorozatot, amelynek csúcspontjaként bemutatják a 2018-as európai Michelin-kalauzt és kiderül, hogy többek közt mely magyarországi éttermek érdemelték ki a világ egyik legjelentősebb gasztronómiai elismerését. MTI Fotó: Kovács Tamás

A Világvevő blog megkérdezett 27 szakembert, a magyar csúcsgasztronómia képviselőit, hogy miként látják lesz-e újabb Michelin csillagos étterem Magyarországon. A megkérdezettek egyöntetűen bizakodóak voltak ebben a kérdésben – mondta Jókuti András.

"Minden megkérdezett szakértő, éttermes és séf azt mondta, hogy lesz új egy csillagos étterem, a legtöbben a Babelt tartják erre esélyesnek. Ezzel, ha lehet szubjektív véleményt hozzáfűzni, én is egyetértek, hiszen ők nagyon szépen képviselik a kortárs és modern magyar gasztronómiát". A gasztroblogger hozzátette: a Babel után a legtöbben a Stand 25-re, valamint a St. Andrea Borbárra teszik a voksukat.

Az áttörés az jelentené, ha Magyarországon is lenne olyan étterem, aminek két Michelin-csillagja van.

Ez meglepetést okozna a szakemberek többségének. "A szakértőknek mindössze negyede gondolta, hogy lesz két Michelin-csillagos magyar éttermün is, a többség a Costesre gondolt ebben a kérdésben" - ismertette a felmérés eredményét Jókuti András.

A Costes 2010-ben elsőként kapott csillagot a térségben, azóta azonban nagy változáson ment keresztül az étterem konyhája – mondta még korábban az InfoRádiónak Herczeg Zoltán séf, a Dining Guide felelős kiadója.

"A Costes egy nagyon jó étterem, amely egy magas minőségű portugál étteremből egy magas minőségű magyar étteremmé vált. Talán a Costes a legmagyarabb, nagy pályát befutott étterem itt Közép-Európában."

Ebben a pillanatban Magyarországon 4 Michelin-csillagos étterem van – volt már öt is, de 2017-ben a Tanti elvesztette a csillagát. A Costes után 2011-ben Szulló Szabina és Széll Tamás is kapott csillagot, az Onyx-ban. 2014-ben a Borkonyha és Sárközi Ákos, majd legvégül a Costes Downtown 2017-ben nyerte el a rangos elismerést.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×