eur:
395.66
usd:
366.9
bux:
65613.15
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Iroda ablaka
Nyitókép: MTI Fotó

Tavasszal bajba kerülhet az összes munkahely

Megkezdődött a szellőztetések időszaka a munkahelyeken a tavasz beköszöntével és a klímaberendezések ellenőrzésének is itt az ideje. A jó levegő jelentősen növeli a munkavégzés hatékonyságát. Filep Zoltán vegyészmérnököt kérdeztük.

Nagyban befolyásolja a megfelelő levegőminőséget a munkahelyek bútorzatának állapota, a festékanyagok összetétele. Filep Zoltán szerint kedvező, hogy ma már nem használnak olyan anyagokat, mint 10-20 éve, például a klórozott szénhidrogéneket, benzolt. Ha valaki tudatos akar lenni a beltéri szennyezésekkel összefüggésben és az orránál megbízhatóbb műszert akar használni, érdeklődhet a bútorok, festékanyagok terméktanúsításáról.

A Wessling Hungary Kft. környezetvédelmi laborvezetője a beltéri szennyezésekkel összefüggésben fontosnak nevezte, hogy

a szellőztetőrendszerek, gipszkarton falak a penész, baktériumok melegágyának is tekinthetők,

ha a rossz tervezés miatt nincsenek jól elhelyeze, illetve hiányos, vagy rendszertelen a karbantartásuk. Az épületgépészet munaktársainak optimális esetben ezt időről-időre ellenőrizniük, tisztítaniuk kell.

Filep Zoltán arra is felhívta a figyelmet, hogy a munkahelyi konfliktusok 70 százalékát okozza a hőmérséklet, napsugárzás kérdése és a huzatos környezet is. Pedig a kutatások szerint a jó levegőminőség akár 5-10 százalékkal is emelheti a munkavégzés hatékonyságát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×