INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

guller zoltán

lakáspiac

országmárka

szergej szkripal

idegméreg

Magyar orvos találkozott először a megmérgezett orosz kémmel - lapszemle

Infostart / InfoRádió - Herczeg Zsolt

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója az új turisztikai országmárkáról adott interjút. Több veszély is leselkedik ránk a lakáspiacon.

A Magyar Idők a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatójával közöl interjút. Guller Zoltán szerint a szeptemberben bemutatkozó turisztikai országmárka egyik alappillére, hogy Magyarország biztonságos úti cél, ami a nemzetközi piaci versenyben egyre nagyobb előnyt jelent, miközben több mint négyszázezer munkavállalónak biztosít megélhetést.

A Magyar Nemzet azt írja, hogy egy Magyarországról kivándorolt orvos volt ügyeletben, amikor megérkezett a kórházába a mentőautó az idegméreggel megtámadott Szergej Szkripallal és lányával. Závori László a lapnak elmondta: nem tudta, hogy az egyik páciense egykori orosz kém, sőt a rendőrség is csak később állapította meg a beteg személyazonosságát. Szkripal és lánya állapota továbbra is kritikus.

A napi.hu arról ír, hogy az időjárási előrejelzések készítése szigorú tudományos munka, amelyhez elengedhetetlenek a pontos mérési adatok. Meglepő módon azonban világszerte egy több nyugdíjas amatőr is segít a prognózisok összeállításában. Ők azok, akik a légballonnal magasba juttatott, majd onnan visszatérő rádiószondák vadászatának szentelik az idejüket. A rádiószondák fehér dobozok, amelyek a szélsebesség, a hőmérséklet, a páratartalom és más adatok mérésére szolgálnak - olvasható a portálon.

A Portfolio arra figyelmeztet, hogy a korán elindított értékesítések, a bedőlő üzleti tervek, a munkaerőhiány, az alapanyaghiány, a költségek drasztikus növekedése, a kivitelezési csúszások, a minőségi problémák, az 5 százalékos áfa miatti bizonytalanság és a tisztességtelen hozzáállás miatt a közeljövőben sokan megégethetik magukat a lakáspiacon.

A Világgazdaságban az olvasható, hogy a magyar cégek osztaléktérképe javult, de mégsem elég vonzó. A Magyar Telekom részvényeivel elérhető 5,5 százalékos hozam például továbbra is vonzó, a kispapírok esetében azonban a likviditás hiánya távol tarthatja a befektetőket a vásárlástól - írja a lap.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018