eur:
392.2
usd:
366.79
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Kiírták a pályázatot a 3-as metró meghosszabbítására

Kiírták a pályázatot a 3-as metró meghosszabbítására

Négy új megállóval bővülhet a most éppen megújuló budapesti vonal, Káposztásmegyer lehet az új végállomás.

A főváros 2030-ig szóló közlekedésfejlesztési stratégiája, a Balázs Mór-terv tartalmazza a közeljövő legfontosabb budapesti beruházásait. Ebben szerepel a HÉV és a 2-es metró összekötése, a 3-as metró meghosszabbítása a felszínen Káposztásmegyerig, valamint a kisföldalatti meghosszabbítása mindkét végén.

A 3-as metró meghosszabbításáról az uniós közbeszerzési értesítőben most megjelent ajánlati felhívás szerint a BKK szeretné megtalálni a vállalkozót, aki elkészíti az engedélyes terveket. Az ajánlatokat április 18-ig várják - írja az mfor.hu.

A kiválasztottal a keretszerződés nyolc évre szólna, a keretmegállapodásban meghatározott feladatrészek egymásra épülése, az érintett feladatok tervezési és hatósági engedélyezési átfutási ideje miatt indokolt ez a rendkívül hosszú szerződéses időtartam.

A szerződés értelmében a vállalkozónak meg kell terveznie

  • a kétvágányú metrópályát és a kapcsolódó szakági létesítményeket,
  • 4 új közbenző állomást,
  • kiegészítő (takarításra, napi karbantartásra, alacsonyabb szintű javításokra alkalmas) járműtelepet,
  • P+R parkolót,
  • a Megyeri úti végállomáshoz kapcsolódó intermodális csomópontot.
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×