INFORÁDIÓ 

2018. május 25. péntek
Orbán

Elképesztő tarifákat alkalmaznak a magyar kórházakban

Infostart
A repülőtéri tarifánál is drágábban lehet parkolni a hazai kórházak többségében, akár több ezer forintba is kerülhet a várakozás egy néhány órás vizsgálat alatt.

A Magyar Nemzet összeállítása szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 5 órás parkolásért 4000 forintot kell fizetni, de akad olyan kórház, ahol ugyanezért 8500 forintot kérnek.  A cikkhez az kínált apropót, hogy Debrecenben néhány órás autós kórházi tartózkodásért 5800 forintot fizettek, amikor a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet sürgősségi osztályára bevittek egy 90 éves asszonyt.

Az összeállításból kiderülnek a vidéki kórházak parkolási tarifái. Néhány érdekesebb:

  • Debrecenben, a klinika területén jelenleg a parkolás első fél órája díjmentes, a második fél óra 400 forintba, majd minden további 30 perc további 600 forintba kerül.
  • Győrben a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház területén az első fél óra ingyenes, a második fél óra 500 forint, majd minden megkezdett 30 perc 1000 forintba kerül.
  • Kaposváron a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban az első 30 percben a parkolás ingyenes az intézmény területén, de utána már óránként 500 forintot kell fizetni.
  • Szegeden a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ „B” klinikai parkjában az első fél órában ingyen tartózkodhat egy beteg autója, majd minden további fél óra 600 forintba kerül.

A címlapról ajánljuk


Hosszú Katinka újra üzent

Elérhetetlenné vált Hosszú Katinka Facebook-oldala, az olimpiai bajnok elárulhatta, hogy mi történhetett....