eur:
394.07
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Elképesztő tarifákat alkalmaznak a magyar kórházakban

Elképesztő tarifákat alkalmaznak a magyar kórházakban

A repülőtéri tarifánál is drágábban lehet parkolni a hazai kórházak többségében, akár több ezer forintba is kerülhet a várakozás egy néhány órás vizsgálat alatt.

A Magyar Nemzet összeállítása szerint a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren 5 órás parkolásért 4000 forintot kell fizetni, de akad olyan kórház, ahol ugyanezért 8500 forintot kérnek.  A cikkhez az kínált apropót, hogy Debrecenben néhány órás autós kórházi tartózkodásért 5800 forintot fizettek, amikor a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet sürgősségi osztályára bevittek egy 90 éves asszonyt.

Az összeállításból kiderülnek a vidéki kórházak parkolási tarifái. Néhány érdekesebb:

  • Debrecenben, a klinika területén jelenleg a parkolás első fél órája díjmentes, a második fél óra 400 forintba, majd minden további 30 perc további 600 forintba kerül.
  • Győrben a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház területén az első fél óra ingyenes, a második fél óra 500 forint, majd minden megkezdett 30 perc 1000 forintba kerül.
  • Kaposváron a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban az első 30 percben a parkolás ingyenes az intézmény területén, de utána már óránként 500 forintot kell fizetni.
  • Szegeden a Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ „B” klinikai parkjában az első fél órában ingyen tartózkodhat egy beteg autója, majd minden további fél óra 600 forintba kerül.
Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×