eur:
394.81
usd:
371.75
bux:
66207.43
2024. április 16. kedd Csongor

Újból mérlegeli a kormány egy nemzeti mobilszolgáltató indítását - lapszemle

A Magyar Nemzet arról ír, hogy egy tucat kórház van bajban az orvoselvándorlás miatt.

Újból mérlegeli a kormány egy nemzeti mobilszolgáltató indítását – közli a Világgazdaság. Minderről Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt egy lakossági fórumon, arra az esetre, ha újra megnyernék a kormánypártok a választást. Hozzátette: a széles sávú internethez való hozzáférés közösségi alapszolgáltatás és a tapasztalatok azt mutatják, hogy minél hátrányosabb helyzetben van egy település, annál rosszabb a szolgáltatás minősége.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy egy tucat kórház van bajban az orvoselvándorlás miatt, ismét kihirdették ugyanis a rezidenseknek szóló ösztöndíjakat és vele a hiányszakmák listáját. Egyes intézményekben olyan kevés a dolgozó, hogy minden terület hiányszakmának számít. A lap által felsorolt, egyébként a listán tavaly is szereplő 12 kórház mellett azonban országosan is gondot okoz az orvoshiány.

Megvált radikális tagjaitól a Jobbik egri szervezete, amely így hét fősre zsugorodott – írja a Magyar Idők. A párt országos elnöksége oszlatta fel a helyi alapszervezetet, ami szombaton újjáalakult. Elnökévé Mirkóczki Ádámot, alelnökévé Ecsedi Tamást választották.

A személyi jövedelemadó, a járulékok és a munkabérek után fizetendő vállalkozói közterhek további csökkentését sürgette az Állami Számvevőszék elnöke a Magyar Időknek adott interjúban. Domokos László az ellenzéki pártok gazdálkodásának sokat kritizált vizsgálatáról érintőlegesen csupán annyit mondott, hogy számos politikai szereplő esetében állapította meg nemrégiben az ÁSZ, hogy átláthatatlan és nem elszámoltathatóan kezelték a költségvetésből kapott százmilliókat.

A Magyar Nemzet szerint nincs forrás a múlt megmentésére, a cikk szerint ugyanis a határon túli épített örökség megőrzésére a végtelen mennyiségű pénz is kevés volna, csupán templomfelújításra van támogatás. A kevés kivétel egyike a borsi Rákóczi-kastély, amelyre 800 millió forintot különített el a kormány.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy az év végi akciók meghosszabbításával és új akciók, kedvezmények csatasorba állításával igyekeznek fenntartani az ügyfelek érdeklődését a személyi kölcsönök iránt a bankok. A kihelyezések volumene az elmúlt év első tizenegy hónapjában negyvenhét százalékkal ugrott meg 2016 azonos időszakához képest.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×