eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Fontos változás jöhet a jogosítványoknál

Fontos változás jöhet a jogosítványoknál

Az Országgyűlés várhatóan kedden ül össze utoljára ebben az évben. A képviselők kivételes eljárásban előbb megtárgyalják, majd el is fogadhatják a kormánypártoknak a "Soros-terv" végrehajtása ellen benyújtott parlamenti határozatát.

Az ülésnap reggel 8 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, utána kezdődik összevont vita arról az indítványról, amely egyebek mellett kimondaná, az Országgyűlés elvárja az Európai Uniótól, hogy tartsa tiszteletben Magyarország szuverenitását, a magyar emberek népszavazáson kinyilvánított akaratát a kötelező betelepítési kvóta elutasításáról.

A parlament a vita után szavaz is a Fidesz-KDNP javaslatáról, hasonlóan 29 másik előterjesztéshez.

A Ház a határozathozatalok alatt elfogadhatja például az igazságszolgáltatás vezetőinek elmúlt évről szóló beszámolóit. Szintén szavaznak arról az indítványról, amely illetékmentessé tenné a fiatalok "B" kategóriás jogosítványának megszerzéséhez nyújtott támogatást. Döntés várható még a kormány legfrissebb oktatási, egészségügyi, pénzügyi és mezőgazdasági témájú módosító, pontosító javaslatairól is.

Az Országgyűlés idei utolsó ülése a Magyarország és egyes kiemelt térségeinek területrendezési tervéről szóló törvényjavaslat általános vitájával ér véget.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×