eur:
388.95
usd:
360.64
bux:
68398.46
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Ezekről volt szó napirend előtt a Parlamentben

Ezekről volt szó napirend előtt a Parlamentben

A szegénység, a korrupció és a kárpátaljai magyarság oktatása is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) a KSH háztartások helyzetéről készített legutóbbi tanulmányára hivatkozva állította: nem szűnt meg Magyarországon a szegénység, tavaly 2,6 millió embert érintett valamilyen dimenziója. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára azonban úgy látta, hogy Európában kevés olyan ország található, amelyben néhány év alatt olyan mértékben nőtt volna a minimálbér, mint Magyarországon.

A KDNP-s Firtl Mátyás az 1921. december 14-én kezdett soproni népszavazásra emlékeztette képviselőtársait, amelyen a város lakossága arról döntött, hogy a település továbbra is tartozzon Magyarországhoz. Vargha Tamás, a Honvédelmi minisztérium államtitkára maga is úgy látta, hogy a referendummal Sopron, mint a leghűségesebb város, példamutatóan helytállt.

Hadházy Ákos, az LMP képviselője arra a listára emlékeztette képviselőtársait, amelyet az általuk korruptnak tartott kormánypárti politikusokról hoztak nyilvánosságra nemrég, a felelősségre vonás szándékával. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium államtitkára közös érdeknek nevezte a korrupció elleni küzdelmet, és az új közbeszerzési törvénnyel, az áfa-szabályozással, illetve egyéb, a korrupció elleni intézkedésekkel érvelt.

Németh Zsolt, a külügyi bizottság fideszes elnöke az ukrán oktatási törvénnyel kapcsolatos velencei bizottsági állásfoglalást rendkívül fontosnak és újszerűnek nevezte, amely új fejezetet kezdhet, mindezt a politikus diplomáciai győzelemnek tekintette. Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium államtitkára büszkén jelentette ki, hogy a tárcának sikerült megvédenie a kárpátaljai magyarság jogait a kijevi törvényhozással szemben.

Volner János, a Jobbik frakcióvezetője a demokrácia felszámolása érdekében tett újabb kormánypárti lépésként “kommunista tempó”-ként értelmezte, hogy az Állami Számvevőszék tiltott támogatás okán összesen több mint 660 millió forintot követelhet pártjától. Völner Pál, az Igazságügyi tárca államtitkára példátlannak nevezte, hogy a Jobbik a hétfői ülésen megfenyegette az Állami Számvevőszéket és úgy látta, hogy ha a tavaszi plakátkampányukra adott kedvezményeket részletesen górcső alá venné a szervezet, súlyosabb büntetésre számíthatnának.

Címlapról ajánljuk
Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

Az új programjáról dönt a CDU – Angela Merkelnek csak a szelleme kísért a kongresszuson

A korábban kiszivárgott tervezet szerint több területen is szembe megy a korábbi merkeli politikával a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új programja, amelyet a küldöttek fogadnak el a párt hétfőn kezdődött háromnapos kongresszusán. A tanácskozáson nincs is jelen a korábbi pártelnök- kancellár, de a kongresszusra korábbi politikája közvetve mégis rányomta bélyegét.

Bartók András: nagy húzásra készül a kínai elnök, az egész európai gazdasági közösséggel együttműködne

A kínai–európai kapcsolatok megerősítése lehet Hszi Csin-ping európai körútjának legfőbb célja – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok és Diplomácia Tanszékének oktatója. Bartók András arról is beszélt, hogy milyen témák kerülhetnek a középpontba a kínai államfő magyarországi látogatásán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Belenyúl az MNB az életbiztosításokba,  megnövelné a közvetítők számát a kormány

Belenyúl az MNB az életbiztosításokba, megnövelné a közvetítők számát a kormány

A következő hetekben bocsátja konzultációra etikus 2.0 koncepcióját a Magyar Nemzeti Bank, amelytől a túl magas költségmutatójú életbiztosítási termékek kivezetését, az értékesítési hibák felszámolását és az ügyfélérték növelését várja a jegybank. A kormány a sikeres lakásbiztosítási kampány után ráfordul az öngondoskodási piac és az agrárbiztosítások megújítására, előbbi felfuttatása érdekében a biztosítási közvetítők nagyobb fokú bevonását tervezi a pénztári piacon is. A biztosítók eközben arra számítanak, hogy jövőre már nem sújtja őket az extraprofitadó, és  megfogadja néhány további javaslatukat is a kormány, amelyek között egy családvédelmi életbiztosítás bevezetése is szerepel. Minderről a Magyar Biztosítási Alkuszok Szövetségének (MABIASZ) a konferenciáján volt szó hétfőn Visegrádon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×