eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Aggódhatnak a családi házasok, nagy a bizonytalanság

Aggódhatnak a családi házasok, nagy a bizonytalanság

Zűrzavar uralkodik a kéményseprés körül, mert nem tudni, mikor lép életbe a lakossági kéményellenőrzésekkel kapcsolatos új jogszabály.

Nem tudni, hogy mikor lép életbe a központilag szervezett rendszeres kéményellenőrzéseket eltörlő új jogszabály, illetve, hogy a háztartások hogyan rendelhetik meg a szolgáltatást, ezért nagy a káosz - mondta a Magyar Nemzetnek Vámos Csaba, a Kéményseprők Országos Szakszervezetének elnöke.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság az idei évre előírt ellenőrzések 60-65 százalékát végezte el - mondta az érdekvédő, aki úgy látja: sem a családok, sem a vállalatok nem tudják mi lesz a teendőjük a jövőben.

Az új törvény szerint a jövőben a családi házak tulajdonosainak kell megrendelniük a kéményellenőrzést és kéményseprést - ha így tesznek, az ellenőrzés ingyenes lesz. A döntést megelőzően kifogást emeltek, a döntés után kritizálták azt az ellenzéki pártok, felszólaltak ellene a szakszervezetek, és Áder János köztársasági elnök is visszaküldte ezt a passzust az Országgyűlésnek megfontolásra.

A vállalkozóknak továbbra is megadott időközönként kell kihívniuk a kéményseprőket, és a szolgáltatásért az eddigiekhez hasonlóan fizetniük kell.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×