INFORÁDIÓ
2022. augusztus 15. hétfő
Mária

parlament

jobbik

korrupció

A kormánypártok támogatták a Jobbik korrupcióellenes javaslatát

InfoRádió / MTI

A korrupciós bűncselekmények hosszabb üldözhetősége helyes és indokolt követelés - ezzel magyarázta a kormánypártok támogató álláspontját hétfőn újságírók előtt Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős fideszes alelnöke.

Kiemelte: felvethetők bizonyos arányossági megfontolások, hiszen a korrupciós bűncselekmények elévülési idejének emelését célzó, most benyújtott jobbikos Btk.-módosítási javaslat szerint egy gondatlan alakzatnál is ugyanolyan hosszú lenne az elévülés, mint a legsúlyosabb korrupciós bűncselekményeknél.

Hozzátette: tartják magukat az előző napi ígéretükhöz, és támogatni fogják a javaslatot, illetve a házszabálytól eltéréssel való tárgyalást. Gulyás Gergely megjegyezte: a javaslatról akár már kedden szavazhat az Országgyűlés.

Kitért arra is, népszavazást a választások előtt már nem lehetne tartani, s kétséges, hogy az elévülési idő 12 évre növeléséért a társadalom több mint 50 százaléka elmenne szavazni. Ha egyébként egyetértés, konszenzus van, felesleges a közvetlen demokrácia egyébként 5-6 milliárd forintba kerülő eszközét alkalmazni - jegyezte meg a fideszes politikus.

Gulyás Gergely a Legfőbb Ügyészség korrupciós ügyekben játszott szerepéről újságírói kérdésre kitért arra is: a független közjogi intézményekre vonatkozó durva vádakat nem tartja előremutatónak.

Arról, hogy az LMP bejelentette, ötpárti egyeztetést kezdeményez a korrupcióellenes törvényjavaslat-csomagjáról, s az MSZP hasonló javaslattal készül, azt mondta: ha lesz benyújtott javaslat, meg fogják vizsgálni, hiszen látni kell az előterjesztést ahhoz, hogy el lehessen dönteni, van-e értelme egy ilyen egyeztetésnek.

A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018