eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Átfogó rendelet készül a bulinegyedről őszre

Átfogó rendelet készül a bulinegyedről őszre

Átfogó rendeletmódosítást készítünk elő szeptemberre, hogy megoldjuk Budapest bulinegyedének problémáit – reagált a Magyar Nemzetnek Vattamány Zsolt (Fidesz–KDNP), Erzsébetváros polgármestere az ügyben a helyi ellenzék által indított hétfői népszavazási kezdeményezésre.

A fideszes politikus a lapnak elmondta: célja, hogy a VII. kerület elsősorban az ott lakók számára legyen élhető, ezért olyan egyeztetéssorozatba kezdett, amelynek alapján szeptember közepére a kerületvezetés tárgyalható rendelettervezetet nyújt be a képviselő-testület elé.

A lap kérdésére, hogy a bulinegyedről szóló botrányok, az Élhető Erzsébetváros Facebook-csoport tiltakozó akciói után kivel egyeztet, a polgármester elmondta: kedden például három civil szervezettel tárgyalt, de a kerület országgyűlési képviselőjével és minden egyes önkormányzati képviselővel személyesen akar beszélni, hogy minél több ötlet és javaslat érkezzen, amelyekből meríthetnek majd.

A vállalkozókat és a szórakozóhelyek tulajdonosait, bérlőit is bevonják, mert mint kiemelte: nekik anyagi terheket is vállalniuk kell. A Belső-Erzsébetvárosban az eleinte a lepusztult bérházakban kialakított romkocsmák hálózatával az évek során kialakult bulinegyed nemcsak a vendéglátósoknak, hanem az államnak is szép hasznot hajt.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×