eur:
389.29
usd:
364.6
bux:
68052.53
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Százmilliárd forintot hozna a hazai egészségügynek, de nem könnyű megvalósítani

Százmilliárd forintot hozna a hazai egészségügynek, de nem könnyű megvalósítani

Legalább évi százmilliárd forint megtakarítást jelenthetne az egészségügynek, ha javulna a lakosság táplálkozástudatossága - mondta Soltész Erzsébet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány dietetikusa az M1 aktuális csatornán vasárnap.

A cukorbetegség miatt az egészségügyi kassza kiadása 216 milliárd forint volt egy év alatt, és egyéni szinten is komoly kiadást jelentenek a munkából való kiesés miatti vagy az ápolási költségek.

A lakossági szűrések mellett az Egy Csepp Figyelem Alapítvány a Magyarország cukormentes tortájával próbál tenni a lakosság egészségtudatosságáért. Már hat éve ezzel a tortával szeretnék megmutatni, hogy van olyan édesség, ami finom és egészséges is egyben - mondta Soltész Erzsébet.

A Magyarország cukormentes tortája verseny nyertesének idén a Pöttyös Pannit választották. Ez a torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet; az üde málna mousse ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége, amely jól harmonizál a mandulalisztes mákos piskótával is. A tortát először augusztus 19-én és 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

Címlapról ajánljuk
Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Erőszakba torkollottak a diáktüntetések Amerika-szerte

Az Egyesült Államokban zajló, Gáza-párti diáktüntetések közepette több száz embert letartóztatott a rendőrség. New Yorkban rohamrendőrök hatoltak be egy egyetemi campus egyik épületébe, Los Angelesben két ellentábor csapott össze a rendőrök felvonulása előtt.

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 2. 16:30
×
×
×
×