INFORÁDIÓ 
2018. június 22. péntek
Paulina

Új kört fut a nemzetbiztonsági bizottság

Infostart / InfoRádió

A Fideszes képviselők távolmaradása miatt határozatképtelen volt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága, amelyet egyebek mellett a vizes világbajnokság tapasztalatai ügyében hívtak össze. A testület várhatóan még augusztusban újra ülésezik.

Molnár Zsolt, a nemzetbiztonsági bizottság szocialista elnöke a vizes világbajnokság tapasztalatairól, az orosz-azeri wifi-ügyről, illetve a NATO és Magyarország közötti információáramlásról kérte volna a szolgálatok tájékoztatását, amennyiben a Fidesz távolmaradása miatt nem lett volna határozatképtelen a testület.

"Felháborítónak tartom és a magyar parlamentarizmus és a jogállam ellen indított újabb durva támadásnak minősítem ezt, hiszen olyan ügyekről lett volna szó, amelyek nem csak a nemzetbiztonsági bizottság számára, hanem a teljes magyar társadalom számára nagyon fontos kérdések, és amelyeknek a tisztázását beszélhettük volna meg" - mondta Molnár Zsolt.

A politikus kitért arra is, hogy

még augusztusban újra összehívja a nemzetbiztonsági bizottságot, hogy a BKK jegyértékesítési rendszeréről is tájékoztatást kérhessen az illetékesektől.

Németh Szilárd, a testület fideszes alelnöke vasárnap közölte az MTI-vel, hogy a kormánypárti képviselők nem vesznek részt az ülésen, mert a megjelölt témák, "napirendi rágalmak" a Soros-hálózat hazugságkampányán alapulnak, a Fidesz pedig nem asszisztál "Soros bizottsági üléséhez és Magyarország megtámadásához". Közleményéhez az InfoRádió megkeresésére sem kívánt egyebet hozzáfűzni a politikus.

Mirkóczki Ádám, a testület jobbikos tagja a határozatképtelen ülést követően borzasztó kínosnak nevezte a tanácskozást, mivel – mint az MTI idézi a politikust – a Fidesz-KDNP megalázó helyzetbe hozta a szolgálatok megjelent vezetőit és az országos rendőrfőkapitányt.

Az LMP-s Szél Bernadett szerint a Fidesz-KDNP akadályozza a nemzetbiztonsági bizottság munkáját, ami országos botrány. Kiemelte: Németh Szilárd nyilatkozatával ellentétben a napirendi pontok többségét nem Soros György, hanem ő maga kezdeményezte.

Kezdőlap Belföld Új kört fut a nemzetbiztonsági bizottság

A címlapról ajánljuk

Visszatér Kulka János

Visszatér Kulka János

Úgy tudni, a színpadtól visszavonultan élő színész először a mozivásznon mutathatja meg újra...