eur:
389.01
usd:
361.34
bux:
68698.95
2024. május 7. kedd Gizella
Megtépázták a viharok a gyümölcsösöket - lapszemle

Megtépázták a viharok a gyümölcsösöket - lapszemle

A Magyar Idők arról ír, az elmúlt napok viharai nagy károkat okoztak a gyümölcsösökben, így többféle gyümölcsből is kevesebb kerülhet a piacokra. Sok vállalkozás előbbre hozta a beruházását a kereskedelmi célú naperőművek telepítésére, mivel idén szigorodnak az áramátvételi szabályok – írta a Magyar Nemzet. A napi.hu arról ír, hogy a posta június 26-ától személyi igazolványt és lakcímkártyát kér a csekkbefizetéseknél.

A Magyar Idők arról ír,

az elmúlt napok viharai nagy károkat okoztak a gyümölcsösökben,

így kajsziból, meggyből és almából is kevesebb kerülhet a piacokra, de a gabonatáblákat sem kímélte az időjárás. A gyümölcsösök jelentős részére egyébként kötöttek biztosítást a gazdák és azok, akiknek 30 százaléknál nagyobb vesztesége keletkezett, állami támogatásra is számíthatnak.

Megtépázták a viharok a gyümölcsösöket - lapszemle

A Magyar Nemzet cikke szerint mivel idén szigorodnak az áramátvételi szabályok, ezért sok vállalkozás előbbre hozta beruházását. Tavaly év végén megrohanták az engedélykérők a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalt, a kérelmezők kereskedelmi célú naperőműveket szeretnének építeni. Majdnem 2500 kérelem érkezett, a hivatal ezek feldolgozásával most végzett. Az engedélyezett erőművekkel a 2015-ös 837-ről 2018 végéig 2100 megawattra nőhet a naperőművek beépített kapacitása.

A Világgazdaság arról ír, hogy

javulhatna a tüdőrákosok túlélési esélye,

ha a betegeket kemoterápia helyett elsőként immuno-onkológiai terápiában részesítenék. Ezzel évente ezer beteg túlélési esélye javulna. Az újfajta kezelés április elejétől érhető el Magyarországon, lényege, hogy fokozza az immunválaszért felelős sejtek képességét, hogy azok elpusztítsák a tumorsejteket.

A Magyar Nemzet kiszámolta, összesen 19 országgyűlési képviselő maradt mindvégig csendben 2017-ben, ők egyetlen alkalommal sem szólaltak fel a parlament tavaszi ülésszakán.

A fideszes Bíró Márk hetedig éve nem szólal meg az üléseken, mindezt bruttó 747 ezer forintért teszi.

Az ellenzéki képviselők közül a Demokratikus Koalíció tagjai a legpasszívabbak parlamenti bojkottjuk miatt.

A Magyar Idők arról ír, több ezer, a vízügyi igazgatóságokon dolgozó munkavállaló is csatlakozhat a Magyar Államkincstár és az önkormányzati dolgozók július 17-re meghirdetett munkabeszüntetéséhez akkor, ha nem sikerül megállapodniuk a kormánnyal a bérek rendezéséről. A vízügynél 35 százalékos a lemaradás a közszféra átlagkeresetéhez képest, így a mérnökök közül már több mint százan elhagyták idén a pályát.

A portfolio arról ír, úgy tűnik, hogy a német kormány májusi, "felforgató" jellegű anyaga után a most szerdán megjelenő brüsszeli vitaindítóba is beleírják azt a felvetést, hogy 2020 után politikai feltételekhez kössék az uniós támogatások kifizetését. Ez valószínűleg csak a brüsszeli tárgyalási stratégia része: magasra srófolják a tétet és végül új elemként a tagállamoknak "előírt" reformlépések végrehajtásához fogják majd kötni az EU-pénzek kifizethetőségét.

A napi.hu arról ír,

a posta június 26-ától személyi igazolványt és lakcímkártyát kér a csekkbefizetéseknél

– tudta meg a lap munkatársa egy budapesti kirendeltségen befizetés közben. Az azonosítást a pénzmosás elleni törvény alapján, a "terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem” hivatkozva végzik.

A pénzcentrum ahhoz ad segítséget, hogy tudjuk, külföldi nyaralások idején hol mennyi a borravaló. Míg az Egyesült Államokban a vendéglátók 15-25 százalékot is elvárnak, addig Egyiptomban 5-10 százalékkal is elégedettek.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

Mbappé az utolsó párizsi BL-meccsére készül a PSG mezében

A Borussia Dortmund egygólos előnnyel kezdi a Bajnokok Ligája-elődöntő ma esti második mérkőzését a Paris Saint-Germain ellen. A sárga-feketék 2013 óta először juthatnak be a fináléba. A helyzet nem egyszerű: a francia bajnok ebben a sorozatban egyszer már legyőzte a Parc des Princes-ben a Dortmundot.

A szakszervezet szerint 25 milliárdból meg lehetne oldani a felsőoktatási dolgozók béremelését

A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete addig nem kezdeményez újabb tárgyalást, amíg az államtitkárság nem áll elő konkrét javaslattal és ígérettel a felsőoktatásban dolgozók bérhelyzetének rendezését illetően – mondta az InfoRádióban Gregor Anikó szakszervezeti titkár. Arról is beszélt, hogy készek lennének segíteni a minisztériumnak abban, hogy találjanak forrásokat a költségvetésben a követelések teljesítésére.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Csapást szenvedett az orosz logisztika, beiktatták Vlagyimir Putyint - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

24 óra alatt két települést is elfoglalt az orosz hadsereg Ukrajnában, egyet a harkivi Kupjanszk mellett, egyet a donyecki Avgyijivkától nyugatra. Oroszország kormánya tegnap bejelentette, hogy gyakorlatot tartanak az orosz harcászati csapásmérő erők. Az Egyesült Államok felpörgette az ATACMS típusú nagy hatótávolságú rakéták gyártását, melyből várhatóan Ukrajna is nagy mennyiséggel kap majd. Ma iktatták be Vlagyimir Putyin orosz elnököt újabb hat évre. Két orosz ügynök merényletet tervezett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ellen. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×