eur:
392.44
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Éheznek majd a gyerekek a nyári szünetben?

Éheznek majd a gyerekek a nyári szünetben?

A nyári szünetben a gyerekek elhelyezését és ellátását továbbra is az önkormányzatoknak kell megszervezniük, ehhez pedig a tankerületekkel és esetleg más települések intézményeivel is egyeztetniük kell. Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke kacifántosnak nevezte a helyzetet.

Továbbra is az önkormányzatok kötelezettsége, hogy a nyári szünetben az érkező igények alapján megszervezze a gyerekek felügyeletét és étkeztetését- erősítette meg a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: egyetlen gyermek sem maradhat ellátás nélkül nyáron sem, az előkészületeket a helyhatóságoknak már el kellett kezdeniük.

Az érdekképviseleti vezető nehéznek tartja az önkormányzatok helyzetét azért, mert már nem intézmény-fenntartók és nem is üzemeltetők.

Felhívta a figyelmet arra, hogy megbízási szerződést kell kötni a vállalkozó pedagógusokkal, akik végezhetnek munkát nyári szabadságuk idején.

Galló Istvánné ugyanakkor nem számít nagyobb fennakadásokra.

Korábban Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke kacifántosnak nevezte a helyzetet.

Van, ahol ez nem jelent problémát: a debreceni Tankerületi Központ igazgatója, Pappné Gyulai Katalin az InfoRádiónak arról beszélt, hogy idejében rendezték a felmerülő kérdéseket, a pedagógusok ügyeleti bérét pedig az önkormányzatok állják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×