eur:
394.94
usd:
363.15
bux:
65450.33
2024. március 19. kedd Bánk, József
Éheznek majd a gyerekek a nyári szünetben?

Éheznek majd a gyerekek a nyári szünetben?

A nyári szünetben a gyerekek elhelyezését és ellátását továbbra is az önkormányzatoknak kell megszervezniük, ehhez pedig a tankerületekkel és esetleg más települések intézményeivel is egyeztetniük kell. Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke kacifántosnak nevezte a helyzetet.

Továbbra is az önkormányzatok kötelezettsége, hogy a nyári szünetben az érkező igények alapján megszervezze a gyerekek felügyeletét és étkeztetését- erősítette meg a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: egyetlen gyermek sem maradhat ellátás nélkül nyáron sem, az előkészületeket a helyhatóságoknak már el kellett kezdeniük.

Az érdekképviseleti vezető nehéznek tartja az önkormányzatok helyzetét azért, mert már nem intézmény-fenntartók és nem is üzemeltetők.

Felhívta a figyelmet arra, hogy megbízási szerződést kell kötni a vállalkozó pedagógusokkal, akik végezhetnek munkát nyári szabadságuk idején.

Galló Istvánné ugyanakkor nem számít nagyobb fennakadásokra.

Korábban Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke kacifántosnak nevezte a helyzetet.

Van, ahol ez nem jelent problémát: a debreceni Tankerületi Központ igazgatója, Pappné Gyulai Katalin az InfoRádiónak arról beszélt, hogy idejében rendezték a felmerülő kérdéseket, a pedagógusok ügyeleti bérét pedig az önkormányzatok állják.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Állami támogatások: komoly feszültségforrás készül az EU-tagállamok között

A kormányok állami támogatásokat nyújthatnak gazdaságaik versenyképességének növelése érdekében, és ezzel nem minden tagállam ért egyet. Máthé Réka Zsuzsánna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Európa Stratégia Kutatóintézetének tudományos munkatársa szerint az ideiglenes szabályozás nagy nyertese a német, a francia és a magyar gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Kiderült: év végéig visszatöltik amerikai olaj-készleteket, és csak átmeneti az új LNG-projektek blokkolása

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztere azt jelentette be hétfőn, hogy az év végére az ország stratégiai kőolajkészlete (SPR) várhatóan eléri vagy meghaladja a két évvel korábbi szintet, amikor egy példátlanul nagy, 180 millió hordós készletleépítés indult el az olajárak letörése érdekében. Jennifer Granholm azt is hangsúlyozta, hogy csak átmeneti jellegű, mindössze néhány hónapig tartó szünetet jelent a Biden-adminisztráció döntése, hogy megállították a további LNG-kapacitások kiépülését, amelyek exporta vitték volna a cseppfolyós földgázt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×