INFORÁDIÓ 
2020. július 14. kedd
Örs, Stella

aréna

galló istvánné

nyár

étkeztetés

gyermekétkeztetés

Éheznek majd a gyerekek a nyári szünetben?

Éheznek majd a gyerekek a nyári szünetben?

InfoRádió

A nyári szünetben a gyerekek elhelyezését és ellátását továbbra is az önkormányzatoknak kell megszervezniük, ehhez pedig a tankerületekkel és esetleg más települések intézményeivel is egyeztetniük kell. Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke kacifántosnak nevezte a helyzetet.

Továbbra is az önkormányzatok kötelezettsége, hogy a nyári szünetben az érkező igények alapján megszervezze a gyerekek felügyeletét és étkeztetését- erősítette meg a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke. Galló Istvánné az InfoRádió Aréna című műsorában hangsúlyozta: egyetlen gyermek sem maradhat ellátás nélkül nyáron sem, az előkészületeket a helyhatóságoknak már el kellett kezdeniük.

Az érdekképviseleti vezető nehéznek tartja az önkormányzatok helyzetét azért, mert már nem intézmény-fenntartók és nem is üzemeltetők.

Felhívta a figyelmet arra, hogy megbízási szerződést kell kötni a vállalkozó pedagógusokkal, akik végezhetnek munkát nyári szabadságuk idején.

Galló Istvánné ugyanakkor nem számít nagyobb fennakadásokra.

Korábban Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke kacifántosnak nevezte a helyzetet.

Van, ahol ez nem jelent problémát: a debreceni Tankerületi Központ igazgatója, Pappné Gyulai Katalin az InfoRádiónak arról beszélt, hogy idejében rendezték a felmerülő kérdéseket, a pedagógusok ügyeleti bérét pedig az önkormányzatok állják.

Kapcsolódó hang

Galló Istvánné
 
Pappné Gyulai Katalin
 
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018