eur:
393.24
usd:
367.86
bux:
66111.65
2024. április 24. szerda György
Tölgyessy Péter: belső feszültség lehet a Fideszben - a teljes előadás

Tölgyessy Péter: belső feszültség lehet a Fideszben - a teljes előadás

A rendszerváltás utáni Magyarország sikertelenségéről beszélt Tölgyessy Péter alkotmányjogász az Eötvös csoport budapesti rendezvényén. Az előadást teljes egészében meghallgathatja vagy letöltheti az oldal alján a kapcsolódó hanganyagok között.

Tölgyessy Péter alkotmányjogász az Eötvös Csoport budapesti rendezvényén beszélt arról, hogy miért maradt el Magyarországon a kiugró gazdasági növekedés a rendszerváltás után, s hogy miért maradt átlag alatt a világgazdasági válság után is. Szerinte ennek főként két oka van: az egyik a kádári rendszer öröksége, a másik pedig politikai természetű örökség.

Tölgyessy szerint Orbán Viktor nem megoldja a problémát, hanem kezeli, megmondja ki a hibás, szabadságharcot vív, küzd és javakat oszt, de nem úgy, ahogy a baloldal azt tette korábban, hanem egészen másképp.

Az alkotmányjogász úgy látja, a Fidesz nem adja meg a kormányváltás lehetőségét, ezért szűkíti a mozgásteret, bénít, gyengíti a civileket, de ezek feszültségekhez vezetnek a társadalomban, ami azt a helyzetet eredményezi, hogy a legkisebb követelés is magában hordozza a rendszerváltás igényét. Ugyanakkor belső feszültség lehet a Fideszen belül is.

Tölgyessy Péter hozzátette: ha kormányváltás nem is, de rendszerváltó jellegű törés még jöhet, ha a politikai berendezkedés elveszti az egyensúlyát. Addig is szerinte értelmes, érvelő és mindenkihez szóló kommunikáció kell az ellenzék részéről.

Az előadást az oldal alján a kapcsolódó hanganyagok között hallgathatja meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Kitart a kedvező hangulat, folytatódik a rali a tőzsdéken

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában is jó hangulatban telik a nap a piacokon. Ami a gazdasági eseményeket illeti a német IFO üzleti hangulatindexre, illetve az Amerikából érkező tartós cikkek megrendelésállományának közlésére lesz érdemes figyelni.  Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×