INFORÁDIÓ
2021. szeptember 20. hétfő
Friderika

nyelvvizsga

ingyenes

bódis józsef

magyar rektori konferencia

Az ingyenes nyelvvizsga még nem jelent nyelvtudást

Az ingyenes nyelvvizsga még nem jelent nyelvtudást

InfoRádió

Támogathatónak tartja a Magyar Rektori Konferencia elnöke az első ingyenes nyelvvizsga bevezetésének lehetőségét. Bódis József szerint ez megkönnyíti a diplomaszerzést, de ettől még meg kell tanulni az idegen nyelvet.

Szép számmal vannak a felsőoktatásban olyanok, akik elvégezték a képzési programjukat, de a nyelvvizsga hiánya miatt nem jutnak hozzá a diplomájukhoz. Rajtuk is segíthet az a kormányzati kezdeményezés, amely ingyenessé tenné az első nyelvvizsgát.Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia elnöke szerint ez azért különösen méltó lépés a diákok irányába, mert vannak, akik anyagi okokból nem tudják ezt a követelményt teljesíteni.

Bódis József az InfoRádiónak azt mondta, azért is támogatja ezt a tervet, mert rendkívül fontos, hogy minél többen beszéljenek nyelveket.

"A nyelvvizsgák állami támogatása könnyebbé teszi a diplomaszerzést,

de attól még meg kell tanulni a nyelvet.

Ez komoly támogatás, nem teremt anyagi kényszerhelyzetet vagy gátlást, ezért jó megoldás" - mondta a rektori konferencia elnöke, és hozzátette, a középiskolai nyelvoktatás hiányossága, az alaptudás hiánya nehezíti az egyetemek, főiskolák dolgát.

"A gimnázium, a középiskola végéig kellene a nyelvtudást megszerezni, de, ezt tudomásul kell venni, hogy nem lett általános, ezért a felsőoktatás átvállalt ilyen feladatokat. Aztán ezt korlátozták, és a szaknyelvi képzés volt igazán támogatott. Az intézményeknek az a kötelezettsége azonban megmaradt, hogy megfelelő kurzusokkal, képzési programokkal tudják segíteni a nyelvtudás és a nyelvvizsga megszerzését" - mondta Bódis József.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Kapcsolódó hang

Bódis József: az ingyenes nyelvvizsga még nem jelent nyelvtudást
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018