eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Hat külföldi egyetem működési engedélyét vonták vissza

Hat, Magyarországon működő külföldi egyetem engedélyét vonta vissza információnk szerint az Oktatási Hivatal idén. Az okok között szerepelt az anyaintézmény megszűnése, az együttműködés felbontása a hazai oktatás képviselőivel, de előfordult olyan is, hogy a magyar fél kérte a külföldi egyetemmel való szerződés felmondását - számolt be a Magyar Nemzet.

A lap tudomása szerint hat egyetem esetében vonták vissza a működési engedélyt.

Négy egyetem működési engedélyének visszavonása februárban emelkedett jogerőre, kettőé most áprilisban.

Az egyik ilyen külföldi egyetem a University of Wales, amely még 2011- ben kapott engedélyt a szociális szolgáltatások menedzsmentje mesterképzési szak oktatására a magyarországi képviselőjével együttműködésben.

A Magyar Nemzet információi szerint a 2016-os vizsgálat során kiderült, hogy a külföldi intézmény 2014-ben megszűnt, és a University of South Wales nevű hivatalos jogutóddal az együttműködést 2014-ben felmondták.

Hét éve működik hazánkban az Anglia Ruskin University, ahol gazdálkodás és menedzsment szakot, valamint nemzetközi üzleti tanulmányok doktori programot indítottak. Amikor 2016-ban lefolytatták az esedékes vizsgálatot, kiderült, hogy a brit intézmény a hazai partnerével 2014- ben közölte szándékát az együttműködés megszüntetésére.

A nemzetközi üzleti tanulmányok doktori programot 2014 szeptemberében, a gazdálkodás és menedzsment szakot 2015 szeptemberében indították utoljára.

 Szintén a hazai képviselővel való együttműködést szüntette meg 2015- ben a University of Hertfordshire, amely már 2002 óta tartott hazánkban különböző üzleti képzéseket. Ebben az esetben is a működési engedély felülvizsgálata során derült ki a külföldi egyetem hazai képviselőjével való együttműködés megszűnése.

A Middlesex University marketingkommunikátor képzése esetében viszont közös megegyezés volt az indoka a hazai képviselő és a külföldi egyetem közötti szerződés felbontásának, de ugyanez történt a kis- és középvállalkozások gazdasági menedzsmentje képzést 2010 óta folytató Université Paris Ouest Nanterre la Défense esetében is.

A hatodik külföldi egyetem esetében az intézmény hazai képviselője nyilatkozott úgy, hogy nem kívánja folytatni az együttműködést a Webster Universityvel - számolt be a Magyar Nemzet.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×