eur:
392.75
usd:
366.15
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Ezzel tréfál meg minket az időjárás április 1-én

Szombaton gyakorlatilag nyár lesz, de az ilyen "tréfát" szeretni szoktuk tél végén...

Időjárási helyzet Európában

A Kelet-európai-síkságtól a Kárpát-medencén át egészen az Ibériai-félszigetig magasnyomású zóna húzódik. Ezt az anticiklont kifejezetten száraz levegő tölti ki, ezért területén általában sokat süt a nap. A hőmérséklet csúcsértéke jellemzően meghaladja a 20 fokot, csupán a Kárpátoktól keletre hűvösebb az idő.

A változékony időjárást okozó frontok egyelőre távol maradnak a kontinens belső területeitől.

Nyugat-Európában és a Skandináv-államok fölött sok felhő található, amelyből elsősorban a Brit-szigetek térségében fordul elő jelentősebb csapadék. Szombat estig a Kárpát-medence időjárását száraz, a sokévi átlaghoz képest mintegy 7-10 fokkal melegebb levegő alakítja.

Várható időjárás az ország területén szombat estig

Jobbára felhőtlen lesz az ég, szombaton zavartalan napsütésre, száraz időre számíthatunk. Éjszakára mérséklődik a légmozgás, majd szombaton megélénkül, az Észak-Dunántúlon, valamint a főváros térségében meg is erősödik a déli, délkeleti szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes területi eloszlásban 0 és +10 fok között valószínű, a fagypont közeli értékek leginkább északkeleten, a magasabb hőmérséklet pedig az Észak-Dunántúlon lehet jellemző.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 20 és 25 fok között várható.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×