INFORÁDIÓ
2022. november 27. vasárnap
Virgil

momentum

lmp

népszavazási kezdeményezés

Csalódott az LMP, hogy a Momentum nem támogatja a népszavazását

Infostart

A Momentum csak részben támogatja az LMP népszavazási kezdeményezéseit. Az LMP elnökségi tagja csalódottságának adott hangot.

Az Index írta meg elsőként, hogy bár az LMP segítette a Momentumot az olimpia-ellenes népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtésben, a Momentum nem támogatja az LMP népszavazási kezdeményezését a városliget beépíthetőségéről és a paksi bővítés ügyében is csak akkor állnak a kezdeményezés mögé, ha olyan kérdést sikerül föltenni, amellyel valóban megakadályozható a projekt. Az atomerőmű-bővítésre ugyanis orosz befolyásszerzési-kísérletként tekintenek és szintén nem támogatják – közölte Soproni Tamás, a Momentum alelnöke.

"Azt mondtuk, hogy aki le akarja állítani Paks 2-t, annak le kell váltania a kormányt és ebből vontak le olyan következtetéseket, hogy nem állnánk bele egy népszavazási kezdeményezésbe. Egyszerűen annyi az állításunk, hogy várhatóan nem lesz ilyen, mivel a kormánynak bizonyos kiszolgálói mindenre hivatkozva megállítják, de amúgy küzdünk Paks 2 ellen és támogatnánk minden ilyen kezdeményezést. A Liget az már egy sokkal bonyolultabb ügy.

A kérdés az tulajdonképpen a választópolgárokat csapná be, nem állítaná meg a Liget-projektet."

Soproni Tamás szerint ugyanis azzal, hogy öt százalékkal növelnék a tervezett zöldfelületek arányát a Ligetben, csupán megdrágítanák a beruházást, mert néhány épület tetejének befüvesítésével megoldható maradna a beruházás.

Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja csalódottságának adott hangot.

"Nagyon szomorú az, hogy ők így megváltoztatják az álláspontjukat mind a Paks 2, mind a Liget ügyében azért, mert mi javasoljuk, vagy mert valaki más javasolja, vagy mert nekik nem pont a kérdés feltevésének módja tetszik. Nincs idő Paks 2-ben erre a pártpolitikai játszmára, amit ők játszanak, Paks 2 megkapta a telepengedélyt, ez azt jelenti, hogy

bármikor indulhat az első kapavágás, itt az idő, hogy megállítsuk ezt a projektet."

A paksi bővítés megakadályozására az LMP eddig 11 népszavazási kérdést nyújtott be a Nemzeti Választási Bizottsághoz, amelyek közül ötöt már elutasított a testület. A Fővárosi Választási Bizottság azonban nemrég hitelesítette az egyik hetedik kerületi LMP-s képviselő népszavazási kérdését a Városliget beépíthetőségéről.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Kapcsolódó hang

Csalódott az LMP, hogy a Momentum nem támogatja a népszavazását
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018