eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella
Jön a kvótaper

Jön a kvótaper

A kormány komoly nyomásgyakorlásra számít a következő hónapokban a bevándorláspolitikája miatt az Európai Bizottság, a strasbourgi bíróság és civil szervezetek részéről. Lázár kijelentette: a Csíki sör megvédése is nemzeti érdek volt.

Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön példaként azt mondta, hogy az Európai Bizottságtól a kötelező betelepítési kvóta elfogadása érdekében várható nyomásgyakorlás Magyarországra. Hozzátette ezzel kapcsolatban, hogy a kormány úgy tudja: a közeljövőben kitűzik a kvótapert. Emellett több, a magyar bevándorláspolitikát érintő strasbourgi döntés is várható a következő időszakban ugyancsak "a nyomásgyakorlás jegyében".

Lázár János szerint mindehhez partnert is találtak Magyarországon, a Magyar Helsinki Bizottságot, amely mára "politikai szervezetté" vált. A miniszter azt kérte a Helsinki-bizottságtól, hogy ha valóban elvi ügynek tekintik a munkájukat, akkor a két bangladesi ügyében - akiket a szervezet képviselt - a strasbourgi bíróság döntésével neki megítélt 2,7 millió forintot ajánlja fel a határon dolgozó karitatív szervezeteknek.

A Csíki sör megvédése is nemzeti érdek volt

A kormány megkeresi a módját, hogy a nemzeti érdekeket megvédje - jelentette ki Lázár János a csíki védjegyvitára és a kettős élelmiszerminőségre utalva. Szerinte a Csíki sör és a Heineken közti megegyezés egy összefogás eredménye volt, amelynek értékelése szerint az a tanulsága, hogy meg lehet oldani nehéz ügyeket is.

A miniszter beszélt a CEU-val kapcsolatos ügyről is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×