eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Keresztbe tenne a nők kedvezményes nyugdíjának az OECD

Keresztbe tenne a nők kedvezményes nyugdíjának az OECD

Értékelte a magyar gazdaságot és több javaslatot is tett a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet.

Több fontos témát is érint az OECD friss országjelentése, amelyet "Going for Growth" címmel adtak ki.

Oktatás

Az OECD utal a gyenge PISA-teszteredményekre és a felsőfokú oktatásban végzettek alacsony arányára, valamint a szakiskolai képzés hiányosságaira, melyek az oktatásban egyenlőtlenségeket okoznak, valamint a termelékenység alacsony növekedését. Az ajánlások között szerepel az alapkészségek jobb oktatása, és a tanoncképzés (duális képzés) újragondolása. Utóbbi kapcsán az OECD-nek érezhetően az nem tetszik, hogy az alapkészségek elsajátítását segítő oktatás visszaszorult a szakmai gyakorlat rovására - írta a Portfolio.

Nyugdíj, idősek munkavállalása

Hiába emelkedik 2022-ig 65 évre a nyugdíjkorhatár, az idősebbek munkapiaci aktivitása jelenleg is alacsony. A nyugdíjkorhatárt a várható élettartam emelkedésével párhuzamosan emelni kellene,

a Nők40 programot pedig meg kellene szüntetni.

A munkaképesség fenntartása érdekében támogatni kellene az élethosszig való tanulást.

Vállalkozások, korrupció

A bonyolult és gyakran változó szabályozás rombolja a versenyszektor beruházási hajlandóságát és versenyképességét. Bár az elmúlt években történt előrelépés, de a szabályozói politika átláthatóságát és stabilitását tovább kell növelni, és további erőfeszítéseket kell tenni a bürokrácia leépítésére. A verseny miatti aggodalomra utal, hogy az OECD szeretné, ha a Versenyhivatal rendszeresen véleményt formálna a készülő jogszabályokról, és felállítanánk egy korrupcióellenes hivatalt is.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×