INFORÁDIÓ 
2020. június 6. szombat
Cintia, Norbert

szemét

kuka

szemetes

pilisi parkerdő

Nem kell kuka az erdőbe, vigyük haza a szemetet!

Nem kell kuka az erdőbe, vigyük haza a szemetet!

Infostart / InfoRádió

Egyelőre maradnak a kukák a Pilisi Parkerdő területén. A területet kezelő erdészet fokozatosan számolná fel a legális szemeteseket - mondta az InfoRádióban a Pilisi Parkerdő szóvivője.

Nem kell kuka az erdőbe, vigyük haza a szemetet!

A Pilisi Parkerdő szóvivője arról, a sajtóban megjelent hírről, miszerint beszednék a szemeteseket, azt mondta, ennek a forrása egy évente kiküldött tájékoztató levél, amiben az idén azt írták, hogy olyan környezet- és erdővédelmi programot tervez a Pilisi Parkerdő, amelynek célja, hogy megelőzzék az erdőbe történő hulladékszállítást, ennek egyik része az, hogy bizonyos helyeken csökken vagy a különösen védett területeken meg is szűnik a hulladékgyűjtők száma – tette hozzá Lomniczi Gergely.

„De arról nincs szó, hogy a Pilisi Parkerdő a közeljövőben leszerelné a hulladékgyűjtőit.”

Nem kell kuka az erdőbe, vigyük haza a szemetet!

A Pilis Parkerdő közös, hosszú távú szemléletváltásra hívja a természetjárókat, aminek célja az erdők közös megőrzése – jelezte Lomniczi Gergely. A szóvivő hozzátette, az is cél, hogy ne legyen szükség szemetesekre, a védett erdőterületről mindenki vigye haza a hulladékát.

„Vannak olyan frekventált pihenőhelyek, ahol naponta összegyűjtik a hulladékot, míg vannak, például a zárt erdőtömbben lévő területek, ahol csak szükség szerint takarítunk.”

Kapcsolódó hang

Maradnak a kukák az erdőben, még
 
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018