eur:
388.75
usd:
361.84
bux:
0
2024. május 9. csütörtök Gergely

Áram alá kerül az okoskerítés – lapszemle

Miskolc elárverezi Tátra típusú villamosait – írja a Magyar Idők. A Magyar Nemzet a szabálytalanul működő közfoglalkoztatókról közöl cikket.

Online árverésen értékesítenék Miskolc forgalomból már kivont, de még jó állapotú, 1986 és 1990 között gyártott Tátra típusú villamosait - olvasható a Magyar Időkben. Ezekhez hasonló szerelvények Miskolcon kívül több cseh városban, valamint Kassán, Phenjanban, Szarajevóban, Moszkvában, Volgográdban és Strausbergben is jártak vagy járnak a mai napig, nem egyet pedig modernizáltak közülük.

Áram alá helyezik a 150 kilométeres „okoskerítést” - közli a Magyar Nemzet, a lap szerint azonban nem tudni, hogy villanypásztort épít-e a kormány, vagy elektronikus jelzőrendszert. Korábban arról is lehetett olvasni, hogy nem 230 voltot, csak épp csak akkora feszültséget kapcsolnak a kerítésre, ami elég ahhoz, hogy visszakozásra kényszerítse a határsértőket, máshol pedig arról írtak, hogy csupán a rajta elhelyezett érzékelők miatt szükséges az áram.

A kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadása miatt Havas Szófia ellen indított nyomozás március 28-án ér véget – mondta a Magyar Idők kérdésére Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője. A nyomozás még decemberben kezdődött a szocialista Havas Szófia ellen, egy tavaly október 23-án az orosz állami televízióban tett nyilatkozata nyomán.

Összesen negyedmilliárd forintot kell visszafizetniük a szabálytalanul működő közfoglalkoztatóknak - írta a Belügyminisztérium tavalyi hatósági ellenőrzéseket összegző beszámolójára hivatkozva a Magyar Nemzet. Az ellenőrzések során súlyos szerződésszegést harminc közfoglalkoztatónál tártak fel, hatra rendbírságot szabtak ki, tizenkét esetben pedig feljelentést tettek. A feltárt szabálytalanságok között volt olyan eset, hogy miközben az önkormányzat paprikaültetvényén kellett volna dolgozniuk a közmunkásoknak, az ellenőrök egy önkormányzattal szerződött vállalkozó földjén bukkantak rájuk.

A történelmi csúcsot jelentő decemberi 693 milliárd után januárban 88 milliárdot, februárban pedig 63 milliárd forintnyi uniós támogatást fizettek ki a hatóságok a nyertes pályázóknak - derül ki a Portfolio szokásos havi elemzéséből. Ezzel párhuzamosan viszont nagyon felpörgött az új pályázatok meghirdetése: a januári 16 után februárban 35 új felhívás jelent meg.

A Napi.hu szerint a kormány a tegnapi Magyar Közlöny értelmében több tételben, 295,8 milliárd forintra emelte a Puskás Ferenc Stadion felépítésének állami támogatását. Mindebből 130,8 milliárd forint használható fel a 2018 és 2022 közti időszakban.

Szakmai számítás szerint csaknem megduplázódott tavaly a szállodai befektetések aránya a kelet-közép-európai régióban 2015-höz képest, a beruházói kereslet a valaha mért legmagasabb szintre került - olvasható a Magyar Időkben. Idén leginkább Magyarországon és Romániában várható a külföldi tőke aktivitása ezen a területen.

Címlapról ajánljuk

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

A Győzelem napjára készül Moszkva, ismét orosz finomítót ért dróntámadás – Híreink az orosz–ukrán háborúról csütörtökön

Hagyományosan május 9-én, csütörtökön tartják a Győzelem napi megemlékezéseket Oroszországban, amikor a náci Németország fölötti második világháborús győzelmet ünneplik. Moszkvában megtartják a szokásos katonai felvonulást, és beszédet mond Vlagyimir Putyin orosz elnök. Ukrajna az idén először május 8-án tartotta a második világháborús győzelem napját, ahogy a nyugati országokban jellemző. Vélhetően ukrán dróntámadás ért egy orosz olajfinomítót a Krasznodari területen, több tároló megsérült.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×