eur:
390.66
usd:
358.93
bux:
72940.89
2024. július 22. hétfő Magdolna

Részletes útmutató a tavaszi fáradtsághoz

A tavaszi fáradtság leküzdésére a mozgás a leghatékonyabb módszer - mondta az InfoRádiónak Szegheő Péter belgyógyász szakorvos.

Korábban a tavaszi fáradtságról azt mondták: a télen összeszedett vitamin- és nyomelemhiány következménye, mert nem eszünk elég zöldséget, gyümölcsöt, de már bebizonyosodott, hogy ez nem így van – közölte Szegheő Péter. A belgyógyász szakorvos elmondta, tavaszi fáradtság esetén nem tudunk olyan aktívak lenni, mint ahogy elvárnánk.

„Úgy kell elképzelni, mint ha a szervezetünk, a hangulatunk, a teljesítőképességünk kicsit

megragadt volna a télben.

És erről is van szó, a tél folyamán csomó olyan élettani változás történik a szervezetben, aminek a visszaalakulása időt vesz igénybe. Ezért hiába tavaszodik kint, a szervezetünk még nem tud erre reagálni.

A téli depresszió egyenes folytatása a tavaszi fáradtság,

legalábbis így érezzük.”

Mozgás!

Szegheő Péter kiemelte, ha a levertség ellenére kimegyünk a szabadba, megpróbálunk mozogni, aktívabb életet élni, akkor felgyorsíthatjuk a változást. A belgyógyász szakorvos jelezte, az átállás hossza attól is függ, milyen aktívan töltöttük a telet.

„Ha valaki bezárkózott, ki sem mozdult, a tavaszi átalakulás is jobban megviseli. Ha elkezdünk mozogni, aktívabb működésre bírjuk a szervezetet, segíthetjük a változást.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Biden visszalépett - Hogyan tovább az amerikai elnökjelölti versenyben?

Joe Biden regnáló amerikai elnök vasárnap este bejelentette visszalépését a 2024-es amerikai elnökválasztástól. Már Biden utódja is meg lehet, hiszen az elnök Kamala Harris alelnök elnökjelöltségét támogatja. Az eddigi pollok alapján ez azonban nem javítaná jelentősen a demokraták esélyeit Donald Trump republikánus elnökjelölttel szemben, aki úgy fogalmazott, hogy Harrist még könnyebb lesz megvernie, mint Bident.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×