eur:
393.74
usd:
365.46
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Ilyen lesz a krízisközpont, amely a bűncselekmények áldozatait védi

Még idén életbe léphet az új áldozatvédelmi stratégia. Az Igazságügyi Minisztérium államtitkára szerint létező igényekre épül a jogszabály.

„Csökken az ismertté vált bűncselekmények száma, de még mindig igen jelentős az a sértetti kör, amely áldozattá válik. Ezért nagyon fontos, hogy úgy fogalmazzuk meg a stratégiát, hogy az áldozatvédelemmel elérhető személyi kör bővüljön, és az érintett szervezetek közötti együttműködés hatékonyabb legyen” - sorolta az indokokat Vízkelety Mariann.

Ezért szükséges az áldozatvédelem szakmai és társadalmi súlyának növelése, amit szakmai programokkal, képzésekkel, az önkéntességre buzdító mozgósító kampánnyal szeretnének elérni - tette hozzá.

Ilyen lesz a krízisközpont, amely a bűncselekmények áldozatait védi

„Az elfogadott áldozatvédelmi stratégia egyik fontos eleme az, hogy

létrehozunk egy új áldozatvédelmi krízisközpont,

és létre szeretnénk hozni egy olyan együttműködést, kerekasztalt az áldozatvédelem területén működő szervezetek között” - tudatta az Igazságügyi Minisztérium államtitkára.

Közölte:

a veronai buszbaleset után munkatársaik részt vettek az áldozatok és hozzátartozóik segítésében,

és a tapasztalatok alapján úgy látják, hogy egyre nagyobb igény van az áldozatsegítő szolgálat munkájára.

„Tavaly több mint hatezren fordultak a szolgálatokhoz, és több mint 11 ezer telefonhívás kérdezett az áldozatvédelem ingyenesen hívható telefonszámára, amely a nap 24 órájában várja a jelentkezéseket” - tudatta Vízkelety Mariann.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×