eur:
393.5
usd:
364.65
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nézőpont Intézet: nem hatott a Momentum a Fidesz támogatottságára

Nem hatott a Momentum a Fidesz támogatottságára, februárban is stabil előnnyel vezette a pártversenyt a Fidesz-KDNP - közölte a Nézőpont Intézet a Magyar Idők számára készített közvélemény-kutatására hivatkozva szerdán az MTI-vel.

Közleményükben azt írták: a kormánypártokat februárban a teljes felnőtt népesség 33 százaléka támogatta. Azonos bázison a Jobbikkal 12, az MSZP-vel 8, a DK-val 4, az LMP-vel 3, az Együttel 2, a Kétfarkú Kutya Párttal 2, a Liberálisokkal 1 százalék szimpatizál - tették hozzá.

Tájékoztatásuk szerint a legvalószínűbb listás eredményeket nézve a kormánypártok 46 százalékon állnak, míg a Jobbik 21, az MSZP 14, a DK 7, az Együtt 3, a Párbeszéd 1, a Liberálisok és a Kétfarkú Kutya Párt 2-2, az LMP pedig 4 százalékon áll.

A februári kutatás alapján a teljes felnőtt népesség körében és a legvalószínűbb listás eredményeket nézve sem változott érdemben a pártok támogatottsága - közölte a közvélemény-kutató intézet, hozzátéve, hogy az olimpiaellenes aláírásgyűjtés ellenére ráadásul a Momentum Mozgalom továbbra sem bír mérhető bázissal.

A Nézőpont Intézet személyes közvélemény-kutatása 2017. február 3-20. között készült 2000 fő megkérdezésével. A minta reprezentatív a 18 évesnél idősebb lakosságra nem, kor, régió, településtípus és iskolai végzettség szerint. A 2000 fős mintanagyság és 95 százalékos megbízhatósági szint esetén a mintavételi hiba 2,2 százalék - tették hozzá.

Címlapról ajánljuk

A lelki álomkórtól óv Ferenc pápa a keresztút meditációjában

Az elnyomástól és igazságtalanságtól megalázott Krisztusok, a háború őrültsége miatt mosolyukat vesztett gyermekek és a bántalmazást elszenvedő nők a főszereplői a nagypéntek esti keresztút állomásain elhangzó meditációknak, melyeknek szövegét első alkalommal Ferenc pápa írta.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×