eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

A Mahir nyert az oszlopperben

A főváros szabálytalanul bontott szerződést a Mahir Cityposterrel 2015-ben a hirdetőoszlopokról – mondta ki jogerősen a Fővárosi Ítélőtábla debreceni tanácsa.

A Simicska Lajos érdekeltségébe tartozó cég szerződése így érvényes, a hirdetőoszlopok pedig 2031-ig a helyükön maradnak. 

A fővárosi fideszes képviselők arra hivatkoztak, hogy a cég nem tartotta be vállalásait, viszont a Mahir Cityposter közbeszerzési hatósági döntésekkel cáfolta ezeket az állításokat. 2015 decemberében a főváros rendeletet alkotott, hogy elbontatja a budapesti közterületekről a cég mind a 761 hirdetőoszlopát, de ezt a társaság által felvett őrző-védők nem hagyták. Később a bíróság jogerősen eltiltotta a fővárost a bontástól. 

A mostani ítélet szerződés felbontásának érvénytelenségét és hatálytalanságát mondta ki, a kártérítés nem volt tárgya. Puskár Anett, a Mahir tanácsadója azt mondta az Indexnek, hogy a cég igényt fog tartani kártérítésre, amely több százmillió forintos lehet.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×