eur:
393.26
usd:
368.03
bux:
66083.45
2024. április 24. szerda György
Meglepő új vállalkozásba kezdett Gerendai Károly

Meglepő új vállalkozásba kezdett Gerendai Károly

A Sziget Fesztivál volt tulajdonosa a Magyar Nemzet információi szerint csupán 118 millió forintért vehette meg a Lupa-tó harmadát: nem fesztivált tervez, csak strandot.

118 millió forintért szerezte meg Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál volt tulajdonosa a Lupa-tó harmadát a budakalászi önkormányzattól – tudta meg a Magyar Nemzet. Az önkormányzat zárt ülésen fogadta el az előterjesztést.

Az árat nem Gerendaiék ajánlották, az önkormányzat hivatalos értékbecslés alapján hirdette meg az ingatlant ezen az áron, február elején. A vállalkozó azt mondta: nagyjából

egymilliárd forintos beruházásra készülnek, négy strandot hoznak létre.

A budakalászi képviselő-testület jobbikos tagja, Pál Béla a lapnak azt mondta: rendkívül alacsony áron vásárolta meg Gerendai a tó harmadát, ezt a területet ráadásul nem eladni kellene, hanem hasznosítani. A település fideszes polgármestere ugyanakkor azzal indokolta az eladást, hogy az önkormányzatnak túl drága volt a fenntartás. Sokan szabadstrandként használták a tavat, ott azonban nem volt kiépítve infrastruktúra, a szemét elszállítása évente 4-5 millió forintba került.

Gerendai azt mondta, a vásárlással csak a vízfelületet szerezték meg, a part melletti parkolóért továbbra is bérleti díjat kell fizetni. A mintegy 100 hektáros bányatónak nincs kiépített partja, ezt a beruházásokkal hozzák majd létre.

A CivilKalász nevű Facebook-csoportban amiatt is aggódtak sokan, hogy a környék zajszintje a Sziget Fesztiváléhoz hasonló lesz. A vállalkozó erre úgy reagált:

nem fesztivált akarnak létrehozni, hanem strandot.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 14:11
×
×
×
×