eur:
394.06
usd:
368.36
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Ez a legkívánatosabb tevékenység a magyar diákok számára

Ez a legkívánatosabb tevékenység a magyar diákok számára

A középiskolások külföldi cserediák-programjaiban 16-17 éves korban legcélszerűbb részt venni - közölte az AFS nemzeti igazgatója. Bangáné Jarecsni Rita szerint a huzamos ideig tartó külföldön tanulás hatalmas lehetőség, és a magyar diákok 90 százaléka szívesen venne részt ilyen programban.

Külföldi cserediák-programhoz az ideális életkornak a 16-17 év számít – mondta az AFS Magyarország Nemzetközi Csereprogram Alapítvány nemzeti igazgatója. A 15 évesek ugyanis még túl kicsit ahhoz, hogy felmérjék, mekkora lehetőséget kaptak, míg érettségi előtt kizökkentheti a fiatalokat a külföldön töltött időszak.

Bangáné Jarecsni Rita közölte: a diákok 90 százaléka szívesen venne részt csereprogramban. A legtöbben a nyelvtanulás miatt vágynak külföldre, de sokakat motivál a kaland, valamint más ország és kultúra megtanulása is.

A nemzeti igazgató szerint a legtöbben Európában töltenék az egy évet, de népszerű az Egyesült Államok, Latin-Amerika és Ázsia is.

Vannak kölcsönös alapon működő csereszervezetek is, de az AFS nem ilyen, vagyis a gyerekét külföldre küldő szülőnek nem kell másikat gyereket fogadni.

A témával bővebben foglalkozik az InfoRádió Családi hét című magazinja hétfőn este.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×