eur:
393.75
usd:
365.18
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Tarlós újrázhatna

Amennyiben Tarlós István 2019-ben újrázna a főpolgármesteri címért, a Fidesz-KDNP kerületi polgármestereinek jelentős részére biztosan számíthatna - írta a Magyar Idők.

A kerületvezetők szerint eddigi munkájával bizonyított a főpolgármester, ugyanakkor többen felhívták a figyelmet, hogy még csak félidő van.

A lapnak először Kocsis Máté, Józsefváros polgármestere fejtette ki, hogy támogatná Tarlós Istvánt egy újabb fővárosi ciklusa esetén. Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere szerint olyan főpolgármesterre van szüksége a városnak, aki vezetett kerületet, így ismeri a város összetételének sajátosságait és megtapasztalta a szociálliberális városvezetés során az ellenzéki szerepet is, mely kellően acélozta az embert.

Óbuda-Békásmegyer első embere, Bús Balázs támogatja Tarlós Istvánt, ha indulni kíván. Borbély Lénárd, XXI. kerületi polgármester szerint Tarlós István kiváló és lelkiismeretes vezetője Budapestnek. Bácskai János, a IX. kerület önkormányzatának vezetője szerint Tarlós István 1990 óta hiteles és tapasztalt városvezető, nehéz meglepetést okozni neki, ami a döntéshozatalában komoly előny.

Vattamány Zsolt, VII. kerületi polgármester szintén támogatásáról biztosította a főpolgármestert, amennyiben indul a következő választáson.

Budafok-Tétény önkormányzatának vezetője, Karsay Ferenc szerint viszont a ciklus közepén járva korai lenne még ebben a kérdésben véleményt nyilvánítani, annál is inkább, mert a fővárosi Fideszes polgármesterek az ilyen horderejű, kiemelt jelentőségű kérdésekben mindig a szükséges egyeztetések lefolytatása után fejtik ki egységes álláspontjukat. Hasonlóan vélekedett a II. kerület polgármestere, Láng Zsolt is. Szerinte több mint két és fél évvel az önkormányzati választások előtt nem időszerű a kérdés - olvasható a napilapban.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×