eur:
394.42
usd:
370.73
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla

Sztrájk lesz szerdán Dunaújvárosban

A Dunaferr szakszervezeti szövetsége szervezte, mert sérelmezik, hogy bár jobban megy a vállalatnak, nem béremelésre, hanem ércvásárlásra költenek.

A középtávú bérmegállapodás végrehajtása mellett további alapbéremelést követel a Dunaferr DV. Vasas Szakszervezeti Szövetség, ezért a szakszervezet az MTI tudósítása szerint szerda délutánra demonstrációt hirdetett Dunaújvárosba, a Dunaferr társaságcsoport székháza elé. 

Azt is szeretnék, hogy az egyre fogyatkozó szakembergárdát érdemi bérfejlesztéssel stabilizálják, és ha lehetséges, a hiányszakmákban a mértéktelen túlóráztatások csökkentése, elkerülése érdekében ösztönözzék az új munkaerő belépését.

Követelésük fedezete a kormány által a munkáltató számára a szociális hozzájárulási járulék 5 százalékos csökkentéséből adódó mintegy egymilliárd forint megtakarítás lenne. Erre a szövetség szerint lehetőség van a 2015-ben megkötött, középtávú bérmegállapodás alapján, amely egyben rögzíti a 2017-es alapbérfejlesztés mértékét is.

A Dunaferr a napi.hu beszámolója alapján azonbanúgy döntött, megtartja a többletet - arra hivatkozva, hogy ércet kívánnak vásárolni belőle. Azt írták, hogy évek után most először van fellendülés az acéliparban, van kereslet a jó minőségű termékekre, ezért 2017-ben a termelést akarják növelni, ehhez pedig minél több alapanyagra van szükség.

A vállalat jövő évtől változtatna a fizetéseken egy új, teljesítmény-ösztönző rendszert is magába foglaló megállapodással.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×