eur:
393.74
usd:
364.98
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Új módszert vetett be a rendőrség az ittas vezetők ellen

A balesetek megelőzésére és az ittas gépjárművezetők kiszűrésére célzott közlekedésrendészeti ellenőrzéssel, úgynevezett finn módszerrel ellenőrizték a berettyóújfalui és püspökladányi rendőrök a 42-es és 47-es számú főutakon közlekedőket vasárnap.

A balesetek megelőzésére, továbbá az ittas gépjárművezetők kiszűrésére célzott közlekedésrendészeti ellenőrzéssel, úgynevezett „finn módszerrel” ellenőrizték a berettyóújfalui és püspökladányi rendőrök 2017. február 12-én a 42-es és 47-es számú főutakon közlekedőket. A módszer lényege, hogy egyszerre, egy időben az útszakaszon közlekedő járművek mindegyikét megállítják a rendőrök és ellenőrzik a gépjárművezetőket. Amennyiben a jármű sofőrje nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, akikkel szemben eljárást kezdeményeznek.

A Berettyóújfalui és a Püspökladányi Rendőrkapitányság munkatársai a 42-es és a 47-es számú főúton összesen 454 gépjárművezetőt ellenőriztek. A hatékony akció során ittasság gyanúja egy esetben sem merült fel. A két rendőrkapitányság illetékességi területén a közeljövőben is folytatódnak az ellenőrzések - közölte a police.hu.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×