eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Szigorúbb szabályok a lakossági fűtőrendszerekre - lapszemle

A napi.hu arról ír, elméletben március elejére kell rendezni a sürgősségi osztályok orvoshiányát, de ehhez 460 orvos hiányzik. A nemzeti sport exkluzív interjút közöl Dzsudzsák Balázzsal.

A Magyar Idők araól ír, márciusnál korábban nem várható határozat Kovács Béla újabb mentelmi ügyével kapcsolatban. A Jobbik európai parlamenti képviselőjét hétfőn hallgatta volna meg az EP jogi bizottsága, ő azonban orvosi igazolással távol maradt. A legfőbb ügyész most egy költségvetési csalás és magánokirat-hamisítás gyanújával indított eljárás miatt kérte a mentelmi jog felfüggesztését.

A napi.hu arról ír, elméletben március elejére kell rendezni a sürgősségi osztályok orvoshiányát. Ez azt jelenti, hogy az illetékes döntéshozókat nem zavarja, hogy addig rezidensek - azaz szakorvosjelöltek -, vagy nem sürgősségi, hanem más szakterületek szakorvosai viszik a sürgősségi osztályokon a betegellátást. A minimumfeltételeknek való megfeleléshez 600 ilyen szakorvosra lenne szükség, ám a nyilvántartások szerint mindössze 140-en rendelkeznek a szüksége szakvizsgával.

A Portfolio cikke szerint a Facebook-vezér és felesége által alapított Chan Zuckerberg Biohub nonprofit szervezet szerdán bejelentette, hogy 50 millió dollárral támogat 47 olyan kutatót a kaliforniai Berkeley egyetemről és a Stanfordról, akik halálos betegségeket kutatnak. Mindegyikük 1,5 millió dolláros támogatásban részül a következő öt évben.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy folyamatosan szigorodnak a következő években a lakossági fűtési rendszerekre vonatkozó műszaki követelmények, amivel a hatóságok az energiafelhasználás hatékonyságának növelése mellett a levegőszennyezés csökkentését is el akarják érni.

A Magyar Idők Brutális leszámolás címmel arról ír, végleg megszűnik a Jobbikhoz köthető és a párt által támogatott Barikád című hetilap, amely ma jelenik meg utoljára. A névtelen informátor szerint a Barikád megszüntetése logikus következménye a párt radikális múltjával való leszámolásnak.

A napi.hu a kátyúk miatti károk megtéríttetéséhez ad segítséget. Azt írja, ha az autó megsérül, dokumentálni kell az eseményt, például fényképet kell készíteni a gödörről. Hasznos, ha van tanú, és nagyobb kár esetén rendőrt is lehet hívni. A szakértők szerint a kárrendezés gördülékenyen halad, mivel a kiadásokra általában van biztosítás.

A Nemzeti Sport exkluzív interjút közöl Dzsudzsák Balázzsal. A válogatott csapatkapitánya azt mondta, legszívesebben itthon futballozna. De nem mondott le arról sem, hogy európai topligában játsszon, dolgozik, és igyekszik megfelelni az elvárásoknak.

A Magyar Idők arról ír, a dolgozókért folytatott verseny és a felzárkózás miatt a kormány, a munkaadói oldal, valamint a szakszervezetek is egyetértenek a bérrendezés fontosságával, ezért a Liga Szakszervezetek az önkormányzati fenntartású gazdasági társaságokkal egyeztet egy szintén egyedi, hosszú távú bérfelzárkóztatásról.

A Világgazdaság a jegybanki alapítványok vagyonát kezelő Optima Befektetési Zrt. vezérigazgatójával közöl interjút. Fekete Zoltán azt mondta, az alapítványi vagyon biztonságos befektetése és gyarapítása a jegybanki alapítványokat kezelő cég célja, ezért az ingatlan-portfólió további bővítését tervezik a társaságnál. Az alapítványok vagyona most 268 milliárd forint.

A Portfolio cikke szerint az elemzők harmada utcára kerülhet, válságba került a piac. Évente 16 milliárd dollárt költenek a pénzügyi szektor elemzőkre, az általuk elkészített heti 40 ezer jelentésnek viszont mindössze a 2-5%-át olvassák el a vagyonkezelők, befektetési guruk. Sok pénzintézet menedzsmentje gondolja, hogy egyre kevesebb értelme van az elemzőket fizetni, ezért összességében mintegy 30%-kal akarják csökkenteni a kutatási büdzséjüket, a befektetési elemzés ezzel gyakorlatilag válságba jutott.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×