eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Már jövő héten hazaszállíthatják az egyik veronai sérültet

Pénteken egyeztetnek az egyik Veronában ápolt sérült hazaszállításáról; ő az a 30 év körüli férfi, akit kedden felébresztettek a kómából - erről Tamás Róbert, az MH Egészségügyi Központ-Honvédkórház orvosigazgatója beszélt újságíróknak.

Elmondta: a sérültet várhatóan a jövő héten szállíthatják haza. Hozzátette, állapota javult, és a szüleivel is tudott kommunikálni. Műtétet hajtottak rajta végre, de állapota megengedi, hogy tervezzék a hazaszállítását.

Tamás Róbert beszámolt arról is, hogy kedden a Honvédkórházban jelenleg ápolt két beteg - egy 50 év körüli nő, valamint egy 50 év körüli férfi - beavatkozáson esett át, a következő napokban dől el, hogy szükség lesz-e továbbiakra.

A veronai buszbaleset Honvédkórházba került négy sérültje közül ketten múlt hétfőn hagyhatták el az intézményt. Ők azok a sérültek, akik utoljára érkeztek a budapesti kórházba, egyikük koponyaalapi, a másik csuklótörést szenvedett. Utóbbival kapcsolatban az orvosigazgató szerdán azt mondta: a sérültet járóbetegként kezelik, esetében is később dől el, hogy az égési sérülése miatt szükséges-e újabb beavatkozás.

Január 20-án éjjel az olaszországi Verona közelében szenvedett balesetet egy magyar fiatalokat szállító busz, tizenhatan meghaltak, huszonhatan megsérültek. A buszon többségében a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium tanulói, volt diákok, tanárok és egyikük családja utazott. A halálos áldozatok földi maradványait szombaton szállították haza.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×