eur:
388.49
usd:
360.55
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Tilos az autósoknak ilyet csinálni

Fontos információkat oszt meg a police.hu.

Egy gépkocsi ablakát törte be és lopta el az ülésen hagyott értéktárgyakat ismeretlen elkövető Győrben.

Az egyik győri utcában - 2017. február 6-án a délutáni órákban - parkoló személygépkocsi jobb oldali első ajtajának ablaküvegét ismeretlen tettes egy eszközzel betörte és a gépkocsi első ülése előtt hagyott női táskát eltulajdonította, a benne lévő okmányokkal, készpénzzel és bankkártyával.

A járművezetők látható helyen hagyott értéktárgyai könnyen vezethetnek bűncselekmények elkövetéséhez, ezért fontos a vagyonvédelem szem előtt tartása minden körülmények között.

A bevásárló- és üzletközpontok, piacok, kirakodóvásárok, pályaudvarok gyakran célpontjai a bűnelkövetőknek, ezért a parkolókban nagyobb az esély arra, hogy gépjárműveket feltörjék az autók utasterében hagyott értékek után kutatva.

A járművek tulajdonosai az alábbi jó tanácsok figyelembevételével maguk is megelőzhetik, hogy ilyen bűncselekménytípusok áldozataivá váljanak:

  • Személyes iratokat, pénzt, bankkártyát és a gépjármű okmányait soha ne hagyja kívülről látható helyen a gépkocsiban!
  • Mobiltelefont, GPS-t és egyéb értékes műszaki cikket semmilyen körülmények között ne hagyjon az utastérben vagy a kesztyűtartóban, még akkor sem, ha „csak pár percre ugrik be” valahova.
  • Mindig zárja be az ajtókat, az ablakokat húzza fel, amennyiben gépjárműve rendelkezik riasztóval, indításgátlóval, kormánybilinccsel, sebességváltó zárral stb., használja azokat!
  • Autórádiójának előlapját, GPS készülékének tartószerkezetét se hagyja a gépkocsiban!
  • Kiszállás után mindig ellenőrizze a gépkocsi lezárt állapotát, illetve a riasztó élességét.
  • Járművét lehetőség szerint kivilágított vagy őrzött parkolóban állítsa le.

Abban az esetben, ha minden óvintézkedés ellenére mégis gépjárműfeltörés áldozatává vált, illetve a környezetében élők körében kér valaki segítséget hasonló bűncselekmény miatt, kérjük, tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán, illetve a 107 vagy a 112 központi segélyhívó számokon, valamint személyesen az illetékes rendőrkapitányságon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×