eur:
392.77
usd:
366.29
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Eljárást indult a 4-es metró ügyében - a nap hírei

Szabálytalansági eljárást indított a Miniszterelnökség a 4-es metró ügyében. Pontosítást kér az Európai Csalás Elleni Hivatal 4-es metróról készült jelentésének több pontjáról a szocialista Szanyi Tibor. A többi között élelmiszeripari és vízgazdálkodási megállapodások születtek a magyar-iráni gazdasági vegyes bizottság első ülésén. A nap legfontosabb hírei február 7-én.

Szabálytalansági eljárást indított a Miniszterelnökség a 4-es metró ügyében - közölte a tárcavezető. Lázár János egy lakossági fórumot követően azt mondta: az elmúlt 27 év legsúlyosabb korrupciós ügyéről van szó. 

Pontosítást kér az Európai Csalás Elleni Hivatal főigazgatójától a 4-es metró beruházásról készült jelentés több pontjáról a szocialista Szanyi Tibor. Az európai parlamenti képviselő szerint a dokumentumból nem derül ki, hogy mikor történtek az egyes visszaélések. Tarlós István főpolgármester szerint téved a szocialista politikus.

Mintegy 2.500 fogyatékossággal élő ember költözhet ki a nagy létszámú szociális ellátó intézményekből a jövő év végéig - közölte a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. Czibere Károly hozzátette: a kormány 21,8 milliárd forintot fordít erre a célra.

A kiberbűnőzés elleni hatékonyabb fellépést tartja az egyik fontos feladatának az országos rendőr-főkapitány. Papp Károly az InfoRádió Aréna című műsorában elmondta: a kiberbűnözési egység létszáma 100-zal nő. A készenléti rendőrségnél már elkezdődött az állomány toborzása.

Jelentősen romlott a belvízi helyzet az elmúlt 24 órában, 17 ezer hektárnyi területet öntött el a víz - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője. Siklós Gabriella az InfoRádióban elmondta: 9 vízügyi igazgatóság 29 helyen rendelt el első, illetve másodfokú készültséget.

Januárban 123,4 milliárd forint többlettel zárt az államháztartás, ami kedvezőbb a tavaly januári 92,4 milliárdos többlethez képest - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca teljesíthetőnek tartja az idei 2,4 százalékos hiánycél elérését.

Több előremutató megállapodás is született a magyar-iráni gazdasági vegyes bizottság első ülésén - jelentette be a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter elmondta: az Eximbanknál egy 85 millió eurós hitelkeret jött létre, amelyből magyar és iráni vállalatok export és import tranzakciói, valamint vegyesvállalatok létrehozása finanszírozható.

Bővült a Mol csoport kutatási portfoliója Magyarországon és Norvégiában. A magyar olajipari vállalat Magyarországon hat blokk kutatására kap lehetőséget, Norvégiában négy kutatási blokkot szerzett.

Megtiltotta a szárnyashús és egyéb szárnyas termékek importját a madárinfluenza sújtotta európai országokból, köztük Magyarországról az orosz szakhatóság. A tilalom a szárnyashúsra és minden belőle készült termékre vonatkozik.

Jóváhagyta a Török Áramlat gázvezeték építéséről szóló törvényt az orosz elnök. Az építési munkálatok az idén kezdődnek és a vezeték várhatóan 2019 utolsó napjaiban már továbbít földgázt.

Továbbra is fenntartaná az Oroszországgal szembeni szankciókat a lengyel miniszterelnök és a német kancellár. Beata Szydlo és Angela Merkel varsói megbeszélésén Oroszországot tette felelőssé a minszki megállapodások kudarcáért. Angela Merkel aggasztónak nevezte a kelet-ukrajnai helyzetet.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×