eur:
393.82
usd:
365.1
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Gyurcsány Ferenc elárulta: így próbálták kigolyózni a pártjából

Lengyel László politológus próbálta titokban rávenni Niedermüller Pétert, a Demokratikus Koalíció alelnökét, hogy a DK elnökségével és elnökével szemben politizáljon - mondta Gyurcsány Ferenc pártelnök az InfoRádió Aréna című műsorában. A beszélgetés teljes terjedelmében este hat órától hallható az InfoRádióban.

„Az nem főbenjáró bűn, ha valakik mögöttünk esetleg tárgyalnak. Az igen, ha a Demokratikus Koalíció egyik vezetőjét, Niedermüller Pétert kifejezetten azzal a szándékkal, hogy mi ne is tudjunk róla, megpróbálják rávenni arra, hogy a DK nevében, de a háta mögött kezdjen el tárgyalni és megbontani a Demokratikus Koalíció politikai működő egységét.

Ezt nem engedem meg” - jelentette ki a párt elnöke.

Gyurcsány Ferenc hozzátette, tudta, hogy amit két nappal korábban, nem örömében mondott, felháborodást vált majd ki, de mindaz „kutya füle” volt ahhoz képest, amit a párt elnöksége szeretett volna hallani. Kiemelte, Niedermüller Péter, illetve a párt elnökségében senki sem olyan, akivel ezt meg lehet csinálni, ennél a DK vezetői sokkal bizalmasabb viszonyban vannak egymással.

„Megpróbáltak minket megosztani. (...) Lengyel László megkereste Niedermüller Pétert, akit biztattam, menjen el a találkozóra. Meghallgatta, mit szeretnének és mi történik a háttérben, majd azt mondta, nem fog menni, mert ő sokkal lojálisabb annál. Visszautasította azt a kérést is, hogy mindezt tartsa titokban. Visszajött és beszámolt a DK elnökségének. Erős ellenérzést váltott ki” - idézte fel a Demokratikus Koalíció elnöke.

Gyurcsány Ferenc hozzátette, mindez azt jelenti, közreműködőt próbáltak a DK elnökségében találni ahhoz, hogy vele és az elnökséggel szemben politizáljanak. Kiemelte, ez nem érzelmi kérdés, hanem egy erős figyelmeztetés.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×