INFORÁDIÓ
2021. április 16. péntek
Csongor

inforádió

aréna

gyurcsány ferenc

demokratikus koalíció

demokratikus koalíció

Gyurcsány Ferenc elárulta: így próbálták kigolyózni a pártjából

Infostart / InfoRádió

Lengyel László politológus próbálta titokban rávenni Niedermüller Pétert, a Demokratikus Koalíció alelnökét, hogy a DK elnökségével és elnökével szemben politizáljon - mondta Gyurcsány Ferenc pártelnök az InfoRádió Aréna című műsorában. A beszélgetés teljes terjedelmében este hat órától hallható az InfoRádióban.

„Az nem főbenjáró bűn, ha valakik mögöttünk esetleg tárgyalnak. Az igen, ha a Demokratikus Koalíció egyik vezetőjét, Niedermüller Pétert kifejezetten azzal a szándékkal, hogy mi ne is tudjunk róla, megpróbálják rávenni arra, hogy a DK nevében, de a háta mögött kezdjen el tárgyalni és megbontani a Demokratikus Koalíció politikai működő egységét.

Ezt nem engedem meg” - jelentette ki a párt elnöke.

Gyurcsány Ferenc hozzátette, tudta, hogy amit két nappal korábban, nem örömében mondott, felháborodást vált majd ki, de mindaz „kutya füle” volt ahhoz képest, amit a párt elnöksége szeretett volna hallani. Kiemelte, Niedermüller Péter, illetve a párt elnökségében senki sem olyan, akivel ezt meg lehet csinálni, ennél a DK vezetői sokkal bizalmasabb viszonyban vannak egymással.

„Megpróbáltak minket megosztani. (...) Lengyel László megkereste Niedermüller Pétert, akit biztattam, menjen el a találkozóra. Meghallgatta, mit szeretnének és mi történik a háttérben, majd azt mondta, nem fog menni, mert ő sokkal lojálisabb annál. Visszautasította azt a kérést is, hogy mindezt tartsa titokban. Visszajött és beszámolt a DK elnökségének. Erős ellenérzést váltott ki” - idézte fel a Demokratikus Koalíció elnöke.

Gyurcsány Ferenc hozzátette, mindez azt jelenti, közreműködőt próbáltak a DK elnökségében találni ahhoz, hogy vele és az elnökséggel szemben politizáljanak. Kiemelte, ez nem érzelmi kérdés, hanem egy erős figyelmeztetés.

Kapcsolódó hang

Így próbálták Gyurcsány Ferencet kigolyózni a pártjából
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018