eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Így várják Putyint Budapesten

Így várják Putyint Budapesten

Lehegesztett csatornafedelek; öttonnás, páncélozott, tűz, lövedék- és gránátálló luxusautó; konyhában vizsgálódó vegyészek - csak néhány érdekesség Vlagyimir Putyin látogatásáról.

Az elmúlt napokban folyamatosan érkeztek az orosz repülőgépek Ferihegyre Vlagyimir Putyin pár órás budapesti látogatásának előkészítésére. Különgéppel érkezett a biztonsági személyzet, illetve

teherszállító repülő hozta az öt tonnánál is nehezebb páncélozott elnöki limuzinokat

a magyar fővárosba – tudtuk meg Hardy Mihálytól, a Budapest Airport vállalati kapcsolatok igazgatójától.

Az orosz elnököt 150-200 újságíró kíséri el egy másik repülőgépen, és tartalék gép is rendelkezésre áll, ha probléma adódna.

Az eddig említett öt gépen kívül érkezett szerdán is különjárat Moszkvából, ezen utazott többek között Szergej Lavrov külügyminiszter és az egészségügyi tárca vezetője.

Putyin az egyike a világ azon három kiemelt emberének, aki a legnagyobb biztonsági intézkedések mellett utazik külföldre, így például sok helyen a csatorna fedeleket is lehegesztik: a másik két ember az amerikai elnök és a katolikus egyházfő – mondta Tálas Péter biztonságpolitikai szakértő.

A magyar és az orosz biztonsági szervek is biztosítják az elnök látogatását. Az megkönnyíti a biztonsági rendszer fenntartását, hogy Putyin csak egy napot tölt Budapesten – vélekedett.

A hivatalos program szerint Vlagyimir Putyint, miután megbeszélést folytatott Orbán Viktorral, munkaebédre látja vendégül a magyar kormányfő. A különleges biztonsági intézkedések nem csak a jól látható, hanem a szemmel észrevehetetlen veszélyekre is kiterjednek.

Az ételeket sajtóhírek szerint külön stáb ellenőrzi,

vegyészek vizsgálják meg a húst vagy éppen a mártásokat, hogy nincsenek-e bennük nem kívánatos kórokozók, esetleg olyan szándékosan belekevert vegyi anyag, amely az elnök egészségére veszélyt jelenthet.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×